Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı, limonlu kereviz

Zeytinyağlı, limonlu kereviz
 

Karaciğer şişkinliğini ve sarılığı gideren, siroz hastalığını önlemeye yardımcı olan, böbrekleri çalıştıran kerevizin kıymetini bilmek gerekir. Layıkıyla pişirilince son derece lezzetli olan kerevizin zeytinyağlısı, etlisi, rendelenip sarımsaklı yoğurtla birlikte yapılan salatası ve çorbası sofralarımızı değişik tatlarla şenlendirir.

Zeytinyağlı, limonlu kereviz tarifine alışan bu lezzetten bir daha vazgeçemeyecektir. Zeytinyağlı kerevizin lezzetli olması için pişirirken içine mutlaka 2 tane limonun suyunu koyup pişirmek gerekir. Kereviz kalabalık sofralar hazırlanırken patatesle karıştırılarak da pişirilebilir ama kendi öz tadını kaybetmemesi için sadece kereviz kullanarak yaparsanız pişireceğiniz yemek daha lezzetli oluyor. Pişirirken içine garnitür olarak mutlaka havucu ilave etmelisiniz şayet arzu ederseniz kerevizin içine 1 adet minik küpler halinde doğranmış patatesleri ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kilo kereviz(sapları ve yaprakları da gerekir)

2 tane kuru soğan

2 tane havuç

1 orta boy çay bardağı zeytinyağı

2 tane limon(Yemeğin içine)

Yarım limon(Doğradığımız kerevizleri koymak için)

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı su

Yapılışı:

Kerevizin lezzetli olması için az su kullanmalıyız ve bunun için de düdüklü tencerede pişirmeliyiz. Az suda pişen kerevizler lokum gibi olacaktır ayrıca kerevizlere koyacağınız sapların, yaprakların miktarı kerevizlerin üçte birini geçmesin yoksa kerevizlerin tadı çok aşırı baharatlı olur ve tadı kaçar.

Kerevizler saplarıyla ve yapraklarıyla iyice yıkanarak kumlarından arındırılır. Kerevizler kararmasın diye büyük bir kabın içine yarım limonun suyu sıkılır ve içine doğranmış kerevizler koyulur. İki tane kuru soğan jülyen doğranır. Havuçların kabukları sıyrılır ve ortadan dörde bölünerek minik küpler halinde kesilir.

Düdüklü tencereye kerevizler, sapları, yaprakları, havuçlar ve jülyen doğranmış soğanlar koyulur. Üzerine tuz, şeker, limon suyu, zeytinyağı ve 1 çay bardağı su ilave edilerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kapaktan buhar çıkınca ocak kısılır ve tencerenin sebze ayarında pişirilir. Dakika ayarını tencerenizin özelliğine göre ayarlamanız gerekir.

Tencerenizin kapağını açtıktan sonra yavaşça kerevizleri alt üst edin ve en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..