Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

25 Haziran '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
552
 

Zeytinyağlı barbunya

Zeytinyağlı barbunya
 

Malzemeler

1 kg Barbunya

4 adet domates

1 adet iri soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet havuç

2 adet kesme şeker

Tuz

Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları bir taşım kaynatıp suyunu süzün.

Küp küp doğradığınız soğanı, soyup halka halka doğradığınız havuçları zeytinyağı ile kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve ilave edin, domatesler ezilene kadar pişirin.

Barbunyaları ekleyin, kesme şekeri ve tuzunu koyup, barbunyaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin ve servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun!

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Elinize sağlık nefis görünüyor. Sevgiler

Cemile Torun 
 10.07.2012 15:22
Cevap :
Teşekkürler...  11.07.2012 21:13
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 82
Toplam yorum
: 30
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 1829
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster