Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya
 

Aydınlık bir Pazar gününe ve sizlere merhaba,
 
Yazdan sakladığımız barbunyalar yavaş yavaş tükeniyor. Kış aylarında  taze barbunyayı sofralarımızda görmek ne güzel. Sıcak günlerde oflayıf puflayarak ayıklayıp torbaladığım barbunyalar şimdi gönlümü fet etmeyi başardılar.:)
 
Malzemeler : Barbunya, havuç, domates, zeytinyağı, soğan, tuz, şeker
 
Tarifi: Taze barbunyaları ( 500 gr.) çözülmelerini beklemeden düdüklü tencereye koyuyorum. Üzerine 3 adet (yine yazdan kavanozladığım)minik doğranmış domates, 1 büyük adet yemeklik  doğranmış soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı, minik çiçek havuçların hepsini çiğden ekliyorum. Gerçi her barbunyanın cinsine göre su miktarı değişiyor ama ben genelde üstünü 2 parmak aşacak şekilde koyuyorum. 20-25 dakika sonra açıp baktığınızda barbunyalar sertse ya da suyu azalmışsa azıcık sıcak su ilave ederek 5-10 dakika daha pişirebilirsiniz. Suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca ocaktan indiriyorsunuz. Afiyet olsun.