- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
4 kişilik
Zeytinyağlı bezelye tarifi malzemeleri
2 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 havuç
1 kg bezelye
2 patates
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
2 su bardağı sıcak su
2 kesme şeker
Yarım limonun suyu , Tuz
Zeytinyağlı bezelye tarifi yapımı
Zeytinyağlı bezelye tarifi: Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyelim. Küp doğradığımız havuçlar ve bezelyeyi ilave edip 3-4 dakika daha soteleyelim. Havuçlar hafif yumuşamaya başladığında sırasıyla küp doğradığımız patatesler, biberler, sıcak su, şeker, limon suyu ve tuzu ilave edelim. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirelim. Ilık servis yapalım.
Zeytinyağlı bezelye artık hazır, afiyet olsun.
http://pratikevyemektarifleri.com/zeytinyagli-bezelye-tarifi-2.html