Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
193
 

Zeytinyağlı enginar yemeği

Zeytinyağlı enginar yemeği
 

Eveeetttt enginar mevsimi geldiiiii yaşasınnnnn. 3-4 ayımız var yedik yedik. :)

Hemen annemi esir aldım. Bizeeee enginarrr yapsanaaaaaa diyee :) Tabi ki kırmadı ve misss gibi zeytinyağlı anne enginarı ortaya çıktı. Hem de ppüüüfff noktalarıylaaa hem de çeşmeden tarladan ;)

Şiimdiiiii; enginarı aldıkk dış yapraklarını içeride kalan açık renk yapraklarına kadar ayırdık. İçindeki tüylü kısımları da güzelce temizleyip 4 e böldük ve kararmaması için hazırladığımız limonlu suyun içine attık. Saplarını da kabuklarından ayırıp ufak ufak kestik ve limonlu suyun içinde beklettik. 

  • 4-5 adet enginar 
  • 3 adet taze soğan (din doonnn) 
  • Zeytinyağı
  • Dereotu (din dooonnnn)
  • Yarım limon (din dooonnn)

Eveettt limonlu su içinden aldığımız enginarları tencereye koyduk. Üzerine 3 adet taze soğanı doğradık. Kuru soğan değil dikkat :) Zeytinyağını göz kararı dökdük (biraz bolca olsun :) üzerine yarım limon sık, dereotunu da koy, ver ateşe.

Eğer enginarınız fazlaysa 4-5 taze soğan ve 1 limonun hepsini sıkabilirsiniz. Yookk efendim içine havuçmuş bezelyeymiş asla onaylamıyorum. Enginar tek başına bir star :)

Parmaklarınızı yerseniz benden size parmak hediye :) 

Afiyetle,

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 25
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 112
Kayıt tarihi
: 06.12.16
 
 

Baktım ki kilo veremiyorum. Ben de yemeği seçtim :) Yemeği, içmeyi, gezmeyi seven eski bir bankac..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster