Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı Ispanak

Zeytinyağlı Ispanak
 

Ispanak Kavurma


Merhaba,

Şu aralar mevsim sebzelerinin en taze olanlarından biri de  ıspanak. Yalnız içindeki vitamin ve minerallerden tam olarak faydalanmak için mutlaka tazesini tüketmek gerekir. Ispanağın faydalarını bilmeyen yoktur sanırım. Hatta yıllar önce ne kadar faydalı bir besin olduğu  Temel Reis tarafından bile  tescillendi.:)

Malzemeler : 3 bağ ıspanak, 2 soğan, 1 büyük havuç, 2 kırmızı biber, zeytinyağı, tuz.

Tarifi : 3 bağ ıspanak kökleri kesilip bol suda  güzelce yıkanır. Hatta son yıkama suyuna yarım fincan sirke döküp biraz bekletilir. Sonrasında bir kez daha yıkayıp kesme tahtasında irice  doğranır ya da elle koparılır. Bir tencerede bir çay bardağı  zeytinyağ ile 2 doğranmış soğan kavrulur. Doğranmış biber ve havuçlar ilave edilir. Ben havuçları şeker yerine geçip tat versin diye  katıyorum. Sonra ıspanaklar tencereye konur, 1 tatlı kaşığı tuz eklenir  ve  başından ayrılmadan kavrulur. Hiç su  koymadan, ıspanak kendi suyunu çekip yağıyla kalana kadar ocakta tutulur  ve hep karıştırılır. Ispanağın rengi değişip suyunu çekinceye kadar  ateşte tutulur. Şayet havuçlar pişmişse yemeğinizi ocaktan indirebilirsiniz. Kırmızı biberlerin acısını tercih ederseniz lezzeti daha yukarılara taşımış olursunuz. Tabii acı severseniz. Sunumu da  yoğurt eşliğinde yapmayı unutmuyoruz.

Afiyet olsun.