Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3253
 

Zeytinyağlı kabak

Zeytinyağlı kabak
 

Merhaba blog dostları... Bu gün çarşı pazar gezinirken kabak buldum. Hepimizin bildiği kırmızı kabak ya da tatlı kabağı. Yukarıda sizler için resmini de koydum bu biraz küçük bir model, ama lezzeti aynı hemde soyması ve dilimlemesi daha kolay.

Ramazan ayında kabağı tatlı yerine fırında yaptım, bu gün sizlerle de tarifimi paylaşacağım.

Her derde deva ve 0 kolestrol kabak, lif deposu, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, a+b+c+e vitaminleri ve bunlarla birlikte bolca antioksidan.

Hadi pişirelim.... Kabakları soyalım dilimleyelim, soğanları piyazlık doğrayalım. Fırın tepsisinin altına önce soğanları bir kaç diş sarmısağı sonra kabakları, üzerine bolca domates ve yeşil biber (isteğe göre acı), tuz ve zeytinyağı ekleyelim. Hiç su koymadan verelim fırına. Domatesin suyuyla kabağın nefis lezzeti buluşsun ısıyla, hatta biraz üzeri kızarsın isterseniz tercih sizin biraz unda serpe bilirsiniz.

Yemek suyuyla kalınca kabaklar yumuşacık olunca servis tabağına alalım, istenirse sarmısaklı yoğurla ya da sade...

Buda benim yöremden nefis bir kabak fırın, hem zeytinyağlı, hem çok hafif ve lezzetli denerseniz bana hak vereceksiniz...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 8
Toplam yorum
: 6
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 2089
Kayıt tarihi
: 23.09.06
 
 

İzmirden hayata sarılan, yemek, yaşam, spor, sağlık, ekonomi ve güncel olan her şeyi seven biriyim. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster