Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz
 

Kereviz


Merhaba,

Kerevizi seven pek azdır. Kokusundan mıdır, yoksa  zor soyulan kalın kabuğundan mıdır bilemem. Oysa iyi seçilmiş bir kereviz içine konan malzemelerle kıvamında da pişirilirse tadından yenmez. Üstelik sağlığa faydası  saymakla bitmez. Bahar'cığımın hediyesi bu güzel mumluklarla sunulursa da gurmeden geçilmez.:)

Malzemeler : Kereviz, havuç, patates, bezelye, limon, soğan, yağ, tuz, şeker.

Tarif: 3 adet orta boy kerevizin kabukları soyulur. Hemen kararmaması için ya limonlu su dolu bir kaba atılır, ya da yarım limonla kerevizler elde limonlanır. Bu arada bir kaba 2 soğan, 1 havuç ve 1 patates ufak ufak doğranır.  Ben bir avuç da dondurulmuş bezelyeden koydum.Kerevizler ortadan ikiye kesilir ve iç kısımları hafifçe oyulur. Düdüklü tencereye yerleştirilir. Oyduğumuz yerden çıkan parçalar da diğer doğradığımız sebzelere eklenir. Hepsi kerevizlerin çukur kısmına yerleştirilir. 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet kesme şeker, 1 minik  çay bardağı zeytinyağı ve yemeğin üstüne çıkmayacak kadar su eklenir.  Yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Soğuması ve tadını alması için bekletilir. Limon suyu ile servis edilir. Afiyet olsun.