- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Malzemeler ;
1 bağ kuru patlıcan dolması ( Aktarlarda ipte satıldığı gibi )
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
3 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2-3 diş ince kıyılmış sarımsak
Yarım limon suyu
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
Bol kuru nane
Kırmızı biber, karabiber, tuz
Yapılışı:
Patlıcanları kaynar suya atın, 10 dakika haşlayın. Kevgir yardımıyla alın ve suyunu süzün.Limon suyu hariç bir kapta küçük küçük yemeklik doğranmış soğanı , pirinci ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Patlıcanların içini iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun (fazla doldurmayın, patlamasınlar), ağzını elinizle birbirine yapıştırın. Yayvan geniş bir tencereye dolmaları yatay biçimde dizin. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve üzerine su geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip kapağını kapatın.Dolmalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu dökün, ocaktan alıp soğutarak servis edin.
Afiyet olsun,