Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
 

Malzemeler ;

1 bağ kuru patlıcan dolması ( Aktarlarda ipte satıldığı gibi )

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

3 adet orta boy kuru soğan

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

2-3 diş ince kıyılmış sarımsak

Yarım limon suyu

3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

Bol kuru nane

Kırmızı biber, karabiber, tuz

Yapılışı:

Patlıcanları kaynar suya atın, 10 dakika haşlayın. Kevgir yardımıyla alın ve suyunu süzün.Limon suyu hariç bir kapta küçük küçük yemeklik doğranmış soğanı , pirinci ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Patlıcanların içini iki parmak boşluk kalacak şekilde  doldurun (fazla doldurmayın, patlamasınlar), ağzını elinizle birbirine yapıştırın. Yayvan geniş bir tencereye dolmaları yatay biçimde dizin. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve üzerine su geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyip kapağını kapatın.Dolmalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu dökün, ocaktan alıp soğutarak servis edin.

Afiyet olsun,


 

 

 
Toplam blog
: 19
: 1904
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

İstanbul  da doğup büyüdüm ve yaşıyorum .. İş hayatıma ara verip oğlumu büyütüyorum. Özellikle Mu..