Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa
 

Romalılar, Mısırlılar, Yunanlılar rahat uyuyabilmek için pırasayı çok tüketmişlerdir. Kış sebzelerinin prensesi pırasayı zeytinyağlı olarak yaparsak tadına doyum olmaz. Yaparken içine havuç ve pirinç ilave edersek lezzeti daha da artar. Pırasayı satın alırken yeşil yapraklarını kestirmemeliyiz ve yeşil yapraklarının sararmamış, canlı olmasını tercih etmeliyiz. Pişirirken de yeşil yapraklarını yemekte mutlaka kullanmalıyız.

Zeytinyağlı pırasadan lezzet açısından gerekli randımanı almak istiyorsak düdüklü tencerede az suyla pişirmeliyiz.

Malzemeler:

1 kilo pırasa

2 tane havuç

1 kahve fincanı pirinç(kırık pirinç olursa daha iyi)

1, 5 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 orta boy çay bardağı sızma zeytinyağı

2 tane limonun suyu

1 çay bardağı su

Yapılışı:

Pırasa kumlarından arındırılıp iyice yıkandıktan sonra doğranır, havuçlar kabukları sıyrıldıktan sonra minik küpler halinde doğranır.

Pırasaya havuçlar, tuz, toz şeker, zeytinyağı, yıkanmış kırık pirinçler, limon suyu ve su ilave edildikten sonra ocağın altını yakarak düdüklü tencerenin kapağını kapatırız ve düdüklünün buharı çıkınca ocağın altını kısarak 25 dakika pişiririz.

Pişen pırasaları zedelemeden alt üst ederiz ve soğuyunca servis yaparız.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..