Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '21

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
27
 

Zeytinyağlı Yaprak sarma

Türk Mutfağının nefis lezzeti yaprak sarma benim mutfağım da ki haliyle... Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 2009. tarif defterimden....
 
Yarım kğ. salamura yaprak yarım su bardağından fazla rivera zeytinyağı 3 su bardağı osmancık pirinç 4 iri kuru soğan 2 yemek kaşığı dolma fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 tatlı kaşığı dolma baharı 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı nane 1 kesme şeker 1 tutam tarçın yarım çay kaşığı karabiber Suyu için: Yarım çay bardağı zeytinyağı-1 adet limon-1 adet limon suyu-su-tuz-şeker Salamura yapraklarımızın tuzunu almak için sıcağa yakın suya basalım bir müddet bekletip alalım. Tekrardan ılık suda yıkayıp suyunu süzelim tabağa alalım... Pirinçleri ayıklayalım, sıcak tuzlu suda yarım saat şişmeye bırakalım. Yağı ısıtalım dolmalık fıstıkları pembeleştirelim. Rondodan geçirdiğimiz soğanları katalım kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşince yıkanmış süzülmüş pirinci katalım kavurmaya devam edelim. Kuş üzümü, şeker, tuz ilave edelim 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edip tencerenin ağzını kapatalım. Pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatıp baharatlarını hemen ilave edelim. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu da katıp iyice karıştıralım. Dolma içi ılıyınca yapraklarımızı saralım. Dolma tenceremizin her yanını yaprakla kaplayalım sardığımız dolmaların birinci katını yerleştirdikten sonra, büyük bir kaseye yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve şeker karıştıralım dolmaların her katına bu sudan dökelim aralarına kabuğu soyulmuş limon dilimleri de ilave edelim. Dolmalarımızın tencereye dizilme işlemi bittikten sonra dolmaların üstünü yaprakla kapatalım üzerine porselen tabak bırakıp tencerenin ağzını kapatıp ocağa alalım. Önce harlı sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Soğuyunca servis tabağına alalım pul kırmızı biber, limon ve aromatik sızma zeytinyağı eşliğinde sunalım. Afiyet olsun
Büşran Betül Kaya bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 40
Toplam yorum
: 7
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 28
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster