Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Zico'dan adına yakışır yorum

Zico'dan adına yakışır yorum
 

Futbol Federasyonu disiplin kurulu dün FB-GS derbisinde FB Şükrü Saraçoğlu stadında müsabaka esnasında gerçekleşen fiillerden dolayı ev sahibi takıma 2 maç, BJK maçındaki küfürlü tezahüratın tekrarından dolayı da 1 maç olmak üzere 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Bu şüphesiz kendi sahasında seyirci desteği ile çok zor kaybeden FB futbol takımına 7 puan önde kapattığı ligin ilk yarısından sonra başlayacak ikinci yarıda büyük sıkıntı yaratacaktır.

Ceza sonrası FB'li medya başta olmak üzere tüm FB camiasından Futbol Federasyonu'nu itham edecek yorumlar gelmeye başladı. Ortada işlenmiş ve özellikle Gerets ve Mondragon'un sportmence davranmaları sonucu hafif atlatılmış bir suç varken, işlenen bu suçun görmezden gelinmesini umut eden kişi ve kurumlar aynı fiil kendi başlarına gelirse yine aynı şekilde mi davranacaklardır diye sormadan da edemiyorum?

Bu durum tabi ortamı bundan sonrası için geriyor. Ligin ikinci yarısı bu şartlarda daha zor geçecek gibi görünüyor. Bu esnada bu gün gazetelerde FB antrenörü Zico'nun yorumunu okudum. Zico demecinde; '' Taraftar bazen saha içinde yaşananlardan dolayı duygusal davranarak tepkiler veriyor. Umarım bu cezadan sonra anlık davranışların hem onlara, hem de takımlarına zarar verdiğini görürler'' demiş.

Büyük sporcular,hem iyi bir sporcu ve hem de toplumda doğru davranışları ile örnek kişiliklerdir. Zico bu demeci ile topluma zamanlama olarak çok doğru bir zamanda, çok doğru bir demeç vermiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Umarım mesajı gitmesi gereken yerlere ulaşmış ve doğru anlaşılmıştır.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..