Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

14 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Zico Dedik Bağrımıza Bastık Amaa!..

Zico Dedik Bağrımıza Bastık Amaa!..
 


Kıymetli hocamız Arthur Zico!.. Halâ öğrenmeye devam ediyor lâkin, o öğrenirken Fenerbahçe kayıp veriyor.


Geldiği günden beri yetersizliği konuşuldu ve ne yalan söyleyeyim benim de görüşüm farksızdı. Şampiyonlar Ligi' nde yürüdüğümüz yolda ve derby maçlarda aldığımız sonuçlarla başarısı gözardı edilemez tabii. Ben de, Zico' nun aşama kaydettiğini ve gelişme gösterdiğini yazmış ve şöyle devam etmiştim... "Zico' ya strateji konusunda halâ güvenmiyorum... Chelsea ile İngiltere' de oynayacağımız maç, bence Zico' nun kendini ispatlama maçıdır... Eğer bu maçta Zico' nun stratejik manevralarıyla turu geçersek ancak ikna olurum ve en az 2015 yılına kadar da sözleşmesini uzatma taraftarıyım derim".


Peki ne oldu?.. Hocamızın güvenmediğim özelliği ön plana çıktı, korktuğum oldu... Zico' nun stratejik hataları, yanlış oyuncu seçimi, verimli olduğu mevkii dışında oyuncu oynatması ve oyun içerisinde de, tutmayan stratejiye çare bulamaması bizi yarı finalden etti.Hocamız arıza yaptı ya bir kere, Ankara' da da devam etti... Ligin bitimine 4 hafta kala, yine benzer hatalarıyla, altın değerinde iki puanı hediye etti. Ya bu iki puan sebebiyle şampiyonluktan olursak telafisi var mı?

Bu arada değinmeden edemeyeceğim... Geçen hafta uzatmalarda Fener galip geldi diye ağzı yüzü durmayanlar, Ankara' da uzatmanın da uzatmasında Fener gol yiyince bakalım neredeler göreceğiz. Hakeme hiçbir sözüm yok, haklı olarak uzatmaya süre eklemiştir, aynen geçen hafta olduğu gibi. Fakat, geçen hafta Fener avantaj sağladı diye konuşanlar şimdi niye susarlar? Sözüm onlaradır... Acaba aynaya baktıklarında orada dürüst birini görebiliyorlarmıdır?

Ankara' da neler oldu?.. Maçta 2-1 öndeyiz, dakika 88 ve hasret çektiğimiz bir olay gelişti, penaltı kazandık... Lâkin penaltıyı gole çevirip üç puanı garantiye alamadığımız bir yana, skoru da koruyamayıp, üstelik uzatmanın uzatmasında gol yiyerek iki puan kaybettik. Sorumlusu kim, tabii ki Zico.


Hata bir, Kezman kaprisiyle, bencilliğiyle ve sorumsuzluğuyla penaltıyı atmak istiyor... Hata iki, Alex yetkisini aşarak buna onay veriyor... Hata üç ve en büyüğü, Zico ağlayan çocuğa şeker verir bir tarzda, babacanlık ve otorite çizgisini ayırmayarak bütün bunlara seyirci kalıyor... "Aman Kezman' ın morali bozulmasın" diyen Zico puan kaybına zemin hazırlıyor...

Şimdi ne oldu?.. Sadece Kezman' ın morali bozulacakken, trübünü terkeden Aziz başkanımdan tutun da, milyonlarca Fener sevdalısına kadar herkesin morali bozuldu. Sahada penaltıcı varken başkasının kullandığı nerede görülmüş? Hadi skor farklı olur, üç puan garanti olur neyse. Öyle dahi olsa Alex' in gol krallığında ilerlemesi sözkonusuyken bu yapılır mı? Belki de Semih' le ortak gol kralı olacaklar ve bir sezonda iki Fenerli gol kralı çıkarmanın mutluluğunu yaşayacağız.


Zico babacanlığıyla maçtan sonra Kezman' ın gönlünü almalı, ama sahada otoriter olmalıydı. Oyuncular arasındaki bu yanlışa müdahale etmeli ve "hayır Alex atacak penaltıyı" demeliydi. Kalpler kırılmasın diye susup yanlışa göz yumarsan, böyle iki puandan da oluverirsin. Hangi hocada bu imkânlar var? Böyle yönetim, böyle taraftar, böyle stad, böyle tesisler, böyle ortam kimde var? Bu ligde hangi hocanın istediği oyuncu hemen alınıyor, hangi hocanın kadrosunda bu kadar yıldız var? Başka hiçbir kulüpte yok değil mi? Öyleyse Fenerbahçe' nin hocasının da böyle basit hatalar yapma lüksü yok, olamaz!

Bu bir taktik hata değildir, bu çok ama çok basit bir otorite hatasıdır. Tabii ki çok üzgünüm... Umarım bu sorumsuzluk bize bir şampiyonluğa mâlolmaz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..