Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Zico Dünya rekoru kırdı..

Zico Dünya rekoru kırdı..
 

Evet Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico süper ligin ikinci haftasında Gaziantep maçına çıkardığı değişik onbir futbolcu ile Dünya rekoru kırdı.Keşke çıkardığı değişik 11 ile değilde, Fenerbahçe’ye dünyada kazandırdığı başarılar ile bu rekoru kırmasını bir çok taraftar gibi bende çok isterdim. Ama o daha liğin ikinci maçında tamamen yedeklerden kurulu genç bir kadroyla çıkıyor. Bence bu olsa olsa kumar oynamak, zarları eline alıp atman gereken sayı ne ise, onu zarlarla atmak. İşte büyük Fenerbahçe’de daha taşlar yerine oturmamış, ya bu maç kaybedilse, yada berabere kalınsa, ne olacak ozaman, bu genç ve içlerinden bazılarının geleceğin Fenerbahçe’sinde oynaması muhtemel futbolcuları bu büyük riske sokmak, yada Avrupa kupası maçı deplasmanda Fenerbahçe için çok önemli, sezonun beklide en önemli kritik maçı olmasından dolayı, böyle bir yola başvurmuş olabilirmi?

Maç sonunda yaptığı açıklamalarda Zico, avrupa kupası maçından sonra takımın rehavete düştüğünden ve b bu nedenle değişik genç bir kadro ileçıktığını açıkladı.Ama normalde liğin ikinci maçına 3, 4 değişik futbolcu ile çıkmasına kimse bir şey diyemezdi.Ama sen tamamen onbiri değiştirdiğinde, bu oynayan değişik futbolcular güvenebilirsin belki ama, maçın kötü bir sonuçla bitmesi halinde yakardın bu gençleri, birdaha kazanman, ne kadar çok uğraşsan fayda etmezdi..

Gerçi korkulan olmadı, futbol süprizler oyunudur, en büyük avantaj ise Saraçoğlu gibi birstadta kendi saha ve seyircisi önünde oynamak belki en büyük artı idi..Zaten bu bağlamda Fenerbahçe daha maçın başında bulduğu iki golle maça iyi başlayarak, mücadeleci ve koşan bir takım görüntüsü verdi. Ama yine defansta yapılan hata ile özellikle Can kafayla müdahale etmesi gereken pozisyonda ayakla vurmaya kalkınca Gazintepin Meksikalı futbolcusu De Nigris’in kafa vuruşu ile golü buldu. Bence Zico’nun yapması gereken Türk futbolu adına Can’a özel idmanlarla, tayming, kademe, rakipten önce müdahale, çabukluk, pozisyon alma gibi bireysel idman yaptırması gerekir diye düşünüyorum..Yoksa Can’ kazanmak zor olacak..

Semih için ise tek kelime ile yazık oluyor.Bu futbolcu iyi bir golcü ve asistler yapan, mücadele eden bir görünüm sunuyor.Ama devamlı oynamadığı için çok kötü oluyor. Hakbuki Süper Liğde diğer takımlardan birinde olsa, zevkle gollerini seyrederiz..

Yine bu takımdan gelecekte Fenerbahçe’de Kazım, Uğur, Wederson, Gürhan, Yasin, ilhan, Ali gibi genç ftbolcuları kazanırlarsa gelecek Fenerbahçe açısından emin ellerde olur, ama bir yöneticinin dediği gibi Fenerbahçe’de transfer bitmez, her zaman gerektiğinde yapılır. Zaten futbolda transferi takımda oynayan futbolcular yaptırır, eğer sen görev verildiğinde gerekli başarıyı gösterirsen mesele halledilmiş olur..

Dokuz günde bu farklı Fenerbahçe kadrolarının tüm maçlarda görev verildiğinde başarılı olaması için Zico’ya çok iş düşmektredir. Çeşitli kulvarlarda oynayacak olması, hazır futbolcuların görev verildiğinde iyi oynamaları ve başarılı olamaları için daima hazır birdurumda tutmak gerek, buda Zico’nun işi..

Onbir futbolcusu değişik Fenerbahçe birdaha böyle bir kadro ile liğ maçına çıkarmı, onu önümüzdeki haftalarda göreceğiz, ama genç Fenerbahçeliler bence sınavı şimdilik geçtiler.Bir de şu Amderlecht’i bir eleyip, şampiyonlar liğine kaldığında işler rayına daha bir kolay girecek gibi geliyor bana..

Yoksa biz hala Zico'yu tartışır olacağız..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..