Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '15

 
Kategori
Sağlık
 

Zihin açan ve moral yükselten içecekler

Zihin açan ve moral yükselten içecekler
 

Sağlıklı olmak için,için !


ZİHİN AÇAN  VE MORAL YÜKSELTEN  İÇECEKLER- ÜSTELİK DÜŞÜK KALORİLİ

Günlük yaşamınızda  size kendinizi iyi hissettirecek aynı zamanda düşük kalorili ve cilt sağlığınızı  destekleyecek  bazı içecek tariflerine değiniyoruz bu hafta. İçecek deyip geçmek aslında onlara haksızlık olabilir ! Çünkü bu sağlıklı sebze-meyve suyu karışımları biraz da kendinizi şımartmanıziçin.

ELMA-SALATALIK- NANE

Elmanın neredeyse yüzde 10 u moral yükselten karbonhidratlar içerir ,ancak yüksek oranlı fuktoz miktarına dikkat etmelisiniz. Fruktoz enerji düşüklüğü yaşadığınız sırada sizi toparlayacaktır ancak elma sağlıklı diye çok  fazla  tüketmemelisiniz. Salatalık ise değerli bir magnezyum kaynağıdır , beyindeki nörotransmiterlerin oluşumunda etkindir.Nane ise zihinsel uyanıklığı sağlayan çinko ve beyinde glikozun enerjiye dönüşmesini sağlayan B1 vitaminini bol miktarda bulundurur.

GEREKENLER :

  • Bir avuç taze nane yaprağı ,
  •  1 adet elma (mümkünse organik ve kabuklu )
  • 3 adet salatalık ( mümkünse organik ve kabuklu)

  Nane yapraklarıyla elma ve salatalıkları sarınız , meyve sıkacağından geçiriniz , karıştırıp ve bekletmeden içiniz.

  Bakın bu iksir neler içeriyor: B1, B2 , B3, C ve K vitamini , beta –karoten ,folik ait , kalsiyum ,demir , magnezyum , manganez,fosfor, potasyum ,selenyum , sodyum , çinko ,früktoz , maleik asit , pektin , tryptophan

   Bu içecek düşük kalorili , düşük glisemik indexli olmasının yanı sıra cildinize de fazladan güzellik katacaktır .

   BROKOLİ-YEŞİL FASULYE-KARA LAHANA

   Bu sebze suyu lezzetli bir beyin güçlendirici , çünkü sağlam bir hafıza ve konsantrasyon için gerekli B vitaminlerini içerir. Brokoli yararlı vitamin ve minerallerin uzun bir listesini barındırır. Yeşil fasulyede , moral dengeleyici manganez bulunur. Lahanadaki  B6 vitamini ise beyinde çeşitli nöro-transmiterlerin sentezinde kullanılır.

   GEREKENLER :

  •  3 adet taze doğranmış brokoli
  •  ½ orta boy  lahana( kara lahana , beyaz lahanaya göre koruyucu özellik açısından iki kat daha güçlüdür) 
  • 25 adet yeşil  fasulye

   Brokoli ve lahananın suyunu önce çıkarıp  ardından yeşil fasulyenin suyunu ekleyiniz ve hemen içiniz.

  Bakalım bu içecek neler içeriyor: B1, B2 ,B5, B6 ,E ve K vitaminleri ,iyot , demir ,magnezyum , manganez ,fosfor , potasyum ,çinko ,tryptophan

  Bu içecek de düşük kalorili , düşük glisemik indexli ve cildi güzelleştiren ögeler içerir. Ancak troid bezi sorunları olanların fazlaca tüketmesini tavsiye etmiyoruz.

KUŞKONMAZ- PANCAR-ISPANAK-ARNAVUT BİBERİ

   Bu içecek beynin oldukça iyi çalışmasını sağlar.Bu içeceğin içindeki tüm sebzeler , damarlarımızın esnekliğinin sağlanmasında ve sinirsel iletimin beyne ulaşmasında etkili bileşikler bulundurur. Kuşkonmaz yüksek oranda B6 vitamini barındırır,bu vitamin premenstüriel dönemdeki( adet öncesi dönem)  moral değişiklikleri , zayıf hafıza belirtilerini azaltır.Kuşkonmaz folik asit açısından da çok zengindir ve moral denge  açısından önemlidir.Kuşkonmaz B grubu vitaminlerini de bolca içerir.  Pancar ise dopamin sentezinde büyük rol oynar , düşük dopamin düzeyi  depresyona eğilimi artırır. Ayrıca magnezyum bakımından da zengindir. Ispanak , içeriğindeki yüksek demir sayesinde , oksijen dolaşımında önemli rol oynar . Beyin gücünü yükseltir ve hafızayı güçlendirir.Beta –karoten , folik asit ve C vitamini doludur. Arnavut biberine gelince , kan dolaşımını hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır.

   GEREKENLER :

  • 300 gram ıspanak yaprağı
  •  10 adet kuşkonmaz filizi
  • 3 adet ufak pancar
  • 1 tutam Arnavut biberi

   Doğranmış pancar ve kuşkonmazları ıspanak yapraklarına sarınız , meyve sıkacağından geçiriniz, karıştırıp üzerine Arnavut biberi serpiştirip bekletmeden içiniz .Bu faydalı karışımı mide rahatsızlığı olanlar bibersiz içmelidir.

   İçerdiklerine gelince:B1 , B2 ,B3,B6 , C, E ve K vitamini, Beta-karoten ,biotin , folik asit ,kalsiyum , bakır, iyot,demir , magnezyum , manganez,fosfor, çinko , tryptophan

 

SAKIZ KABAĞI – MARUL –MAYDANOZ

Bu kokteyl vücudunuzu rahatlatır , uykusuzluk yaşayanlar için güzel bir uyku zemini yaratır. Sakız kabağı folik asit içeriği nedeniyle sakinlik verir.Folik asit bilindiği gibi beyindeki kimyasal süreci düzenleyen , nörolojik iletime yardımcı olur. Maydanozla birlikte olduğunda , stresi düşürür. Marul ise lakton içeriği nedeniyle hem Antik Yunanlılar hem de Asurlular tarafından sakinleştirici ve hazmettici olarak kullanılmıştır.Ayrıca karışımım içerdiği yeşil rengi veren klorofil kanı sağlıklı tutar ve kalp hastalıkları riskini düşürür. Arıca bu içecek size fazladan güzellik verir.

GEREKENLER :

  • Bir avuç maydanoz
  • Yarım baş marul
  • 3 büyük sakız kabağı

 

İçerdikleri ise şöyle:B1 ,B2, B3, C, D, E , beta karoten ,folik asit , kalsiyum ,iyot , demir , magnezyum ,mangan , fosfor ,potasyum , selenyum ,sodyum , çinko , klorofil

 

Sağlık,neşe,esenlikler dilekleriyle…

www.estetikklinik.com

  

 
Toplam blog
: 25
: 148
Kayıt tarihi
: 05.02.15
 
 

Dr.Yasemin Arslan Bursa Gemlik doğumludur. Sırasıyla Bursa Kız Lisesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..