Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '13

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Zihin gücüyle zayıflama

Zihin gücüyle zayıflama
 

Merhabalar,

Diyete iptal dedik. Dedik ama zayıflamak ve sağlıklı yaşamak  sadece diyete “iptal” demekle olmuyor tabiî ki. Bunu gerçekten bilinçaltımıza telkinlerle ve zihinsel canlandırma ile göndermeliyiz. Bilinçaltı duyduğuna ve gördüğüne inandığı için Zihinsel canlandırma  ( imgeleme) yapmalıyız. Çünkü  zihnimizde canlandıramadığımız hiçbir şey maalesef hayata geçmiyor. O yüzden isteklerimizi zihinsel imgeleme yaparak hayatımıza geçirebiliriz.

Zihinsel imgeleme, bireyin, herhangi bir olguyu görüntülü olarak canlandırma, ve bu görüntüde duyguları hissetmesine  orada gerçekten var olmasına  verilen addır. Aynı zamanda imajinasyon şeklinde adlandırılmaktadır.

Bizler, her gün farkında olmadan yüzlerce imgeleme yapıyoruz. Bazen korktuğumuz şeyleri başımıza gelmesini istemeğimiz şeyleri imgeliyoruz. Bu canlandırmaları zihninizden hemen uzaklaştırın çünkü korku ile beslenmiş düşünceler ve canlandırmalar daha çabuk hayata geçiyor.

Kilo verme isteğine örnek olarak; açlık ve ya tatlı hissinin oluştuğu andan itibaren, birey, kendini herhangi bir tatlı çeşidini yerken imgeler. Yapılan imgeleme ile birey, zihnini kısa vadede tatmin etmeye çalışır, fakat yemek yeme olgusunda fiziksel tatmin sağlanmamıştır. Tatmin sağlanmadığı için ve kendisini tatlı yerken imgelediği için birey, diyeti bir kenara bırakıp istediği yemek çeşidine yönelecektir.

Bu nedenden dolayı, imgeleme yönteminin en temel kuralı, canlandırmanın hedef doğrultusunda yapılmasıdır.

Kilo verme isteği olan birinin, asıl hedefi, daha sağlıklı bir yaşam ve fit bir vücuda sahip olmaktır. Aynı zamanda, başkaları tarafından daha fazla kabul görmek ve iltifatlar ile karşılaşmaktır. Bu nedenle,  bireyin, imgelemesi gereken öğeler bunlardır. Diyetin kendisini veya yemek yememeyi hayal etmek başarısızlık olur.

Evet küçük bir imgeleme( canlandırma) yapalım şimdi.

1- Rahat bir şekilde oturun, gözlerinizi kapayın, başınızı yaslayın ve derin nefes alın.

2- Şimdi kilo verdiğiniz kendinizi fit hissedeceğiniz bir ana gidin. Bu daha önce istediğiniz kiloyu verip  kendinizi iyi hissettiğiniz başardığınız bir anda olabilir.

3- Canlı bir şekilde herşeyi hayal edin. Görmüş olduğunuzu görün, duymuş olduğunuzu işitin ve hissetmiş olduğunuz iyi ruh halini hissedin. İhtiyacınız olan tüm güç, başarmanın azmi ve sahip olduğunuz özgüveni düşünün.

4- Renkler siyah beyaz ise onları parlak yapın daha zengin hale getirin.

5- Ne giymişsinz? Nasıl duruyorsunuz? Ne hissediyorsunuz? İmgenizde, hepsine bakın ve hissedin.

6-Duyguları daha güçlü hale getirin.

7- Ona sorular sorun. Bunu nasıl başarmış? Bunu başarması için kim olmanız gerekiyormuş?

8- Yaşantınızın ne kadar farklı olabileceğini düşünün. Parlak renkleri iki katına çıkartın. Ne görüyorsanız görün, ne hissediyorsanız hissedin.

9- Derin nefes alarak, duygularınızı yaşayarak ve gülümseyerek gözlerinizi açın.

“ Zaman zaman gerçek konusunda tökezleyeceksiniz fakat hızla ayağa kalkın, üzerinizdeki tozları temizleyin ve hiçbir şey olmamış gibi ilerlemeye devam edin”

Winston Churcill

 

Sevgi ve sağlıkla başarınıza ulaşın.

 

Prof. Koç ve NLP Uzmanı

 

Birgül Ercan

 

  

 
Toplam blog
: 16
: 1094
Kayıt tarihi
: 16.09.13
 
 

1978 yılında  İstanbul'da doğdum . Reklam ve Halkla İlişkiler okudum .Çok sevdiğim, hayran olduğu..