Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zihin Körlüğü

Zihin Körlüğü
 

Nice amalar vardır fizik âlemi göremeyip manaların derinliklerini görebilen. Nice fizik âlemi gören gözler vardır ama manaya hiç dokunamamış. Ya da Mevlana’nın dediği gibi “Nice insanlar vardır üstünde elbise olmayan, nice elbiseler vardır içinde insan olmayan.” İnsan en çok görme duyusuna inanır, oysa en çok yanıltan gözdür :) Gördüğüne yorum yapar ki yaptığı yorum çoğu zaman sadece bir önyargıdan ibarettir, sonra da sımsıkı tutunur yargısına “tek gerçek budur” diye.

Kimdir bu gören? Gören göz, zihin gözü... yorumlayan kim? Ben, ego benliği… Ego kim? Tüm öğrenilmiş çaresizliklerimiz, tüm düşünce kalıplarımız, tüm savunma mekanizmalarımız… Ve sonuç “yalan dünya”; her birimizin kurduğu illüzyon içinde yaşadığımız yalan dünyalar. Merak ediyorum daha nereye kadar gidebilir insanlık bu zihin körlüğüyle? Zihin gözünü açmadan kalp gözü açılır mı? Zihin körlüğünden kurtulmak için ne yapmalı?

Kadim bilgelikler ve saf din temelinde bize hep aynı çağrıyı yapar: “Yargılarından, hırslarından, kibir ve korkularından arın, arın, arın” diye seslenir…  Yani zihnindeki egondan arın. Yeniden bak hayata, insana… Sıfırdan bak, şu an şimdide yeniden tanı olup biteni sevginin ışığında. İyi-kötü diye etiketlemeden, ben-sen demeden, eski düşünce kalıp yargılarını kenara bırakıp yeniden, gerçekten sıfırdan düşünerek bak olup bitene… Bağlanma bu kadar yargılarına, fikirlerine… kaybetmekten, haksız olmaktan, yanlış anlamış olmaktan korkma … Zihnini kalıplardan kurtar ki gönül gözün açılsın, yüreğini sevgiyle doldur ki gönül gözünle görebilesin… diye seslenirler bize.

Seçim yine bizim güzel insan. Ya zihin aması olarak mutsuz ve huzursuz ayrılacağız bu dünyadan ya da acı yüzleşmeleri yaşama cesareti göstererek, kendi zihinlerimizi arındırarak yeniden, sıfır noktasından görmeye başlayacağız. Gönül gözümüzü açıp hakikat yolunda huzurla ilerleyeceğiz… Ya gerçek sandığımız yalan dünyalarımızın labirentlerinde hapsolacağız ya da hakikat yolunda benliklerimizi yakarak ruhlarımızı özgürleştireceğiz…

Yeniden, sıfır noktasından görebildiğimiz bir hafta olsun :)

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

instagram.com/arzu.biyiklioglu/

facebook.com/arzubiyikliogluofficial/

 
 
 
 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..