Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zihin oyunlarıyla kilo verilebilir mi?

Zihin oyunlarıyla kilo verilebilir mi?
 

Zihninizle oynayacağınız bu minik oyunlar sizin kilo vermenize yardımcı oluyormuş...

Bu sabah kahvaltıda ne yediğinizi hatırlıyor musunuz?

 Bu basit düşünceyle bile kilomuzu kontrol altında tutabilirmişiz.

Bu oldukça kolay bir diyet ipucu!

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre yediğimiz son şeyi hatırlamak, yemeklerimizde daha az yememize sebep oluyormuş.

Araştırmacılar yediği yemeği hatırlamayan insanların daha çok yeme eğiliminde olduğunu söylüyorlar.

İşin uzmanları irademizi kontrol etmek için, beyin gücümüzü kullanmamıza yardımcı olacak 4 ipucunu şöyle sıralıyorlar:

* Mağazalardan çikolata aldınız diye henüz savaşı kaybetmiş sayılmazsınız. Önemi olan çikolatayı kendinizden ne kadar uzak tutacağınız. 

Araştırmalara göre ağız sulandıran reklamları izledikten sonra bu tür gıdalara yönelmemiz daha kolay oluyormuş. Bu reklamları izlediğimizde aldığımız çikolatayı yemek için hemen hareket etmemek gerekiyormuş. Bu bizim irademizi kuvvetlendirirmiş. Bu eylemlerden sonra canımız aslında o çikolatayı o kadar istemezmiş.

* Bazı zamanlar hiç bir şey umurumuzda olmadan sadece canımızın istediği şeyleri yeriz. 

Bunu önleyemeyeceğimizi bildiğimiz zamanlar için evde sadece favori çerezimizi bulundurmamızda fayda varmış. Lezzet adaptasyonu oluşturacak bu durum sayesinde sürekli aynı tadı alacağımız için bir süre sonra doyuma ererek, canımız o yiyeceği çok istemeyecek hale gelirmiş.

Çeşitli tatları sevdiğimiz için zihnimizde daha çok tadın ve dokunun izi kalırmış. Bu yüzden ne kadar az çeşit o kadar başarı!

* Duygusal olduğumuz zamanlarda daha fazla yemek yeme eğilimimiz oluyomuş. 

Gerçekten mutlu ve heyecanlı olduğumuz zamanlarda beynimizin iştahı bastıran tarafı ağır basar. Sevdiğimiz ortamlarda yiyeceğimiz yemekler hafızamızda daha fazla kalıcılık gösterirmiş.

* Uzmanlar yemek yeme keyfinin, yemek yeme deneyimleriyle bir bağlantısı olduğunu söylüyor. Bazı olayları ve mekânları yemeklerle ilişkilendiriyoruz ister istemez.

Bunu bir avantaja çevirerek çikolatalı kek yediğimizde hasta olduğumuzu düşünmemiz gerekiyormuş. Hatta güzel bir vejetaryen salata yediğimizde ne kadar güçlü hissettiğimizi hatırlarsak zihnen kilo kaybına neden olurmuşuz.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..