Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zihinsel arınma

Zihinsel arınma
 

Mutluluğun anahtarı sizde


'' Kendinizi nasıl hissetmek isterdiniz? '' diye sorduğumda pek çok kişinin bir an için şaşırıp kaldığını görüyorum. Tabiki hemen arkasından cevap geliyor '' MUTLU hissetmek isterdim''. Peki neden mutlu olunamıyor, nedir bu mutlu olmanın sırrı ?
Mutlu olmanın sırrı zihinsel arınmadır. Her insanın çocukluktan beri kafasının içine dolmuş olan soyut toksinlerden arınmasıdır. Kendini yeni baştan keşfedip yeni bir hayata doğmasıdır. Özfarkındalık kazanarak istediği hayatı yeni baştan yaratmasıdır.
Sahip olduğumuz korkular, endişeler, başarısızlıklar, kızgınlıklar, acılar içinde bulunduğumuz tüm duygusal durumlar hep yaşamımız içinde öğrendiğimiz tepkilerdir. Eğer bunlar bizi rahatsız edecek, hayatımıza olumsuz sonuçlar getirecek boyuttaysa bütün bunları tersine çevirebilir ya da gerekli seviyeye kadar düşürebiliriz. Bugüne kadar öğrendiğimiz, işe yaramayan bizi güçsüzleştiren inançlarızla, tepkilerimizle bir ömür boyu yürümek zorunda değiliz. Uçağa binmekten ya da arba kullanmaktan korkuyorsak bir ömür boyu bu zevklerden veya bu lükslerden mahrum kalmak zorunda değiliz. Terk edilme, aldatılma korkumuz yüzünden yalnız kalmak zorunda değiliz. Bugüne kadar insanlarla iyi iletişim kuramamışsak ya da aldığımız işi vaktinde bitirememişsek hayatımızın geri kalan kısmını da tembel , asosyal olarak geçirmek zorunda değiliz. İçimizde sahip olduğumuz olumsuz ne varsa bavulumuzda bunları taşıyarak yürümek zorunda değiliz. Eğer istersek içimizde istedğimiz değişiklikleri yaparak kendimize hayat yolculuğumuzda kullanmak üzere yeni bir bavul hazırlayabiliriz. Yeterki değişmek isteyelim, değişime açık olalım.
'' Değişim bu kadar kolay deği, kırk yıllık bir alışkanlık kolay kolay değişmez'', '' can çıkmadan huy çıkmaz'' gibi düşünceleri aklınızdan geçerken yakalıyorsanız eğer değişime karşı dirençlisinizdir demektir. Peki hiç düşündünüz mü bunlra inanmak size ne sağlıyor, sizin hayatınıza olumlu bir katkı getiriyor mu? Yoksa size beğenmediğiniz alışkanlıklarınızla, beğenmediğiniz sonuçlarınızla hayata aynı şekilde devam etme şanssızlığını mı veriyor?
NLP bizim duygularımız, duyularımız, konuşmalarımız ve davranışlarımızın arasındaki bağlantıyı keşfetmemizi sağlayan tekniklerden oluşur. Hayatımızın neden böyle olduğunu hızlı bir şekilde anlamamızı ve kurtulmak istediklerimizle sahip olmak stediklerimizin yerini kalıcı olarak değiştirmemizi sağlar.
Mutlu olmayı seçebiliriz, zihnimizdeki zehirli düşünceleri, bizi güçsüzleşiren inançları temizleyerek zihinsel bir arınma yoluna girebiliriz. Eğer kendimizi mutlu hissetmek istersek bunu başarmayı öğrenebiliriz, tıpkı mutsuz ve depresif hissetmeyi öğrendiğimiz gibi.
Şimdi kendinize sorabilirsiniz '' Ben gerçekten neyi öğrenmek istiyorum ve gerçekten neye inanmak istiyorum? ''
 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..