Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '09

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Zihinsel engellilerin meslek edinme çabası

Şöyle geçmişimize bakalım birlikte neler yaşadık neler gördük diye bir tarih geçmişi yapalım önce insan lar mağarada yaşıyorlardı şimdi ise lüks villalar var. İnsanoğlu iş yapmak için önce taştan aletler yaptılar şimdi ise makineler var iş yapmak için. Ulaşım için önce tekerlek icat edildi sonra arabalar, arabalar önce insan gücüyle sonra hayvan gücüyle daha sonra kimyasal ürünlerle hareketi sağlandı. Trenler ilk buhar gücüyle şimdi ise elektrik gücüyle hız trenleri yapılıyor. insanoğlu da trenler gibi hızlı düşüneni de var yavaş düşünenide var. Şimdi hız trenleri var diye buhar gücüyle çalışan trenler unutulduğunu kimse düşünemez. Buhar gücüyle çalışan trenler hayatımızda vardı her zamanda varlığı devam edecektir.

Ben öğrencilerime her zaman şunu önermişimdir. Bir işe başladığınızda ilk önce o işin ilk basamağını düşüneceksiniz. yani o işe önce cıraklıktan başlıyacaksınız bir işin çıraklığını görmeden o işin usatlığını öğrenemezsiniz. Benim öğrencilerim hep çırak olarak kalacaklar. Ama onların hayatda bir işi olduğunu ve kendini o işle ifade edebileceğini bilecekler. öğrencilerimin karakteristik bir özelliği var işin son basamağını görüyorlar. örneklemek gerekirse mobilya işinde çırağın yapması gerekenler onlar için hiçde önemli değil sadece usta var onlar için .

Şu hayatda onlara görede işlerin var olacağına inanıyorum. Kurumlarda çay işlerini rahatlıkla yapabilirler. Temizlik işlerini yapabilirler. İş yerlerinde çıraklık yapabilirler.

İşyeri olan birisiyseniz onlardan birine eğer şans verirseniz ne kadar mutlu olduklarını sizde görebilirisiniz.

 
Toplam blog
: 5
: 1702
Kayıt tarihi
: 10.05.09
 
 

Ben 1979 Malatya merkez doğumluyum. ilkokul(1985_1990)Ortaokul(1990_1993) ve liseyi(1993_1996) Malat..