Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Zihne Bakım Yapmak!

Bir önceki  Kafasına Göre Takılma İşi Nasıl Gerçekleşir?” başlıklı yazımın giriş açıklaması şöyleydi. “Bilinç, algı, düşünme, yargılama ve belleğin bütünü, zihni oluşturur. Bunların her biri insan yaşamındaki hayal, takdir gücü (tanıma), hisler, tutum ve eylemlerin kaynağıdır. Kişi nesne ile karşılaştığında zihindeki bilgilere dayanarak takdir gücünü kullanır ve nesneyi tanımlar. Bu tanıma göre önce hisler sonra da eylemler oluşur. Takdir gücünün doğru kullanılmadığı durumlarda doğal olarak eylemler de yanlış olacaktır.”

 Takdir gücünü doğru kullanılabilmesi için zihne bakım yapmak gerekir. Zihne bakım yapmak meşakkatli bir iştir. Çok çalışmayı, sabrı, ısrarcı olmayı gerektirir. Aranızda takdir gücünü geliştirmeye niyetli olanlar varsa aşağıdaki konulara göz atabilirler

 Zihinsel bakım yapmak, şunları gerektirir;

 1- Bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak arınmak. Zihni yani içerisini arındırmak için güçlü spritüal tekniklere başvurmak. (Öneri olarak nefes, meditasyon, theta healing inanç çalışması, beden üzerine çalışabileceğiniz spritüal teknikleri öneririm)

2- Konsantrasyon geliştirmek. Çoğumuz televizyondaki tüm dizilerin en sadık takipçisi olacak kadar, senelerce bir kişiye olan nefretini koruyacak kadar konsantrasyonu gelişmiş olanlarınız vardır. Bu örnekler negatif konsantrasyon türüne örnektir. Zihne bakım için negatif konsantrasyonda gösterdiğimiz aynı mahareti başkalarına zarar vermemenin inceliklerini keşfetmek, niyetimize uygun aksiyonlar alabilmek kadar bilge olmak için de kullanmalıyız. Pozitif konsantrasyon geliştirmek için meditasyon yapmak faydalıdır.

3- Tabii bir de pozitif iman gücü; İman gücü spritüal literatürde “joyous effort” olarak geçiyor. (Pozitif konsantrasyon konusunda güçlenmedikçe iman gücünün pozitif tarafını deneyimlemek zor olacaktır)  

Unutmayın, zihin her şeye anlam vermek ister, odaklanacağı bir şey olsun ister. Zihne bakım yapmak hayatınız boyunca odaklanabileceğiniz en aydınlatıcı nesne olabilir.

 Hadi, aşağıdaki sorunun yaşamınızda yaratacaklarını biraz kafa yorun...

 “ Bu sefer ki odak noktanız zihne bakım olsaydı hayatınız nasıl olurdu?

 Her daim sevgi ve ışıkla

Nefestr.com

Sibel Kavunoğlu

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..