Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Zihni Sinir, Erke Dönergeci ve Kemal Kılıçdaroğlu!

Zihni Sinir, Erke Dönergeci ve Kemal Kılıçdaroğlu!
 

Bir Zihni Sinir "procesi"...Net'ten alınmıştır.


Karikatürist İrfan Sayar'ın icat ettiği bir karekter Zihni Sinir... Türk insanının çoğu sinir bozucu "mucitliklerini", karikatüre özgü "muzipliklerle" sunan Zihni Sinir, Türkiyede sosyal bir olgu oldu.

Bugün, nerde, olmadık bir iş, akla ziyan bir gidiş görsek "Tam Zihni Sinir" işi diyoruz. Çağdaş bir Nasreddin Hoca olmuş durumda Zihni Sinir... Komik fıkralar Hoca'ya mal edildiği gibi, sinir icatlar da Zihni Sinir'e mal edilir olmuş ülkemizde.

Aslında, bir söyleşisinde İrfan Sayar'ın da dediği gibi, bu ülkenin anlı şanlı devlet adamları veya siyasetçileri öyle "icatlar" yapıyorlar ki, Zihni Sinir yanlarında Einstein gibi kalır.

Bir "erke dönergeci" vardı, örneğin... Ülkenin ileri gelen zevatı, televizyon başına geçip "önümüzdeki Şubatta ülkenin enerji sorunu kökten çözülüyor; hem de hiç masrafsız..." demişlerdi. O Şubat geldi, çok şubatlar geçti ama "dönergeç" ten haber çıkmadı...

Erke dönergeci'neden haber çıkmadı; ama Ergenekon "yönergeci" tüm "ihtişamı" ile arzı endam eyledi...

Zihni Sinir olmak mesele değil, zihniyet sinir olmasın... İnsanı sinir eden Zihni'ler değil, zihniyetler...

Bir kaç belge ile, ne olduğu tam anlaşılamayan "yolsuzlukları" meydana çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu, birden bire, "Gandi" ilan edildi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun "ikbal dönergeci" öyle hızlı döndürüldü ki, kendisini bir kaç ay sonra CHP'nin başında gördük.

Sayın Kılıçdaroğlu, şimdi de, bu hızlı yükselişin bedelini ödemek için, meydan meydan koşturuyor; aflar vaadediyor, anaların ellerini öpüyor; başörtüsü sorununu çözüyor... Ama, her söylediğini ertesi gün, "ben onu kastetmemiştim" diyerek "düzeltiyor"... Yani, başdöndüren bir hızla dönüyor kendisi...

Yoksa, diyorum, devletin ileri gelen zevatının televizyon karşısına geçerek müjdelediği "Erke dönergeci" bir makine değil de bir siyasi lider miydi?

Sayın Kılıçdaroğlu, şayet iktidar olursa ülkenin değilse bile, Ergenekon'un sorunlarını çözecek, hiç şüphesiz... Bugün CNN'de katıldığı bir oturumda bunları açıkca da ifade etti, netekim!

Öyle bir bakış açısı ki, CHP liderininki, Ergenekon soruşturmasını yürüten hukuk "yandaş hukuk" ama HSYK örgütlenmesi, harbi hukuk!!... Sözlerinin neresini tutsanız elinizde kalıyor.. Üstelik bunları o kadar soğukkanlı ve inanmış edasıyla söylüyor ki, bu zihniyete "sinir olmamak" mümkün değil!

Bir muhalefet partisi lideri olarak, bol keseden vaad etmeler; erke dönergeci gibi güç kaynağı olmadan "dönmeler" sorun teşkil etmeyebilir; ancak potansiyel bir "Başbakan" olarak bu tavrınız, bizleri acaip endişelendiriyor...

Ola ki, iktidar olursanız; başbakanlık koltuğuna oturursanız bu "sözler"in altından nasıl kalkacaksınız... Türkiye gibi, yığın yığın sorunu olan bir ülkeyi "erke dönergeci" gibi fırıl fırıl dönerek nasıl yöneteceksiniz...

Ama, ben selefimin izinden giderim, iktidar olmaya hiç niyetim yok, diyorsanız, o zaman iş başka!

Soyadı "sinir" de olsa, Zihni Sinir sevilen bir karakterdir; biz de sizi sevebiliriz, yani...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..