Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '14

 
Kategori
Deneme
 

Zihnimizin ev sahibi ''beyin''

Zihnimizin ev sahibi ''beyin''
 

Normal bir zekaya sahip bir insan beyninin sadece yüzde 1'ini kullandığını biliyor muydunuz? Bir dakika içinde en az 100.000 elektro -kimyasal reaksiyon meydana gelmekte olan bir organ. Hayatımız boyunca aralıksız her saniye on yeni bilgi gönderseniz bile dolum noktasına ulaşmayan müthiş bir kapasiteye. Yeni bir şeyler öğrenmek nöronlar arası bu bağlantıyı sürekli çalıştırıyor, beyni ve belleği güçlendiriyor. Çok iyi hafıza diye bir şey yok, eğitilmemiş ya da eğitilmiş hafıza var. Beynimizi çalıştırmak için nasıl bir güce sahip olduğumuzu gösteren örnek, Londra'da çalışan taksicilerin beyinlerini ölçmek için yapılmış bilimsel bir araştırma. Bir şehrin karmaşık yapısını ezberde tutmak, binlerce başlangıç ve bitiş noktası arasındaki en hızlı noktayı her zaman bilmek zorundalar. İngiliz bilim adamlarına göre, cadde, sokak isimlerini ezberleyerek bunu sürekli kullanan şöförlerin hafızaları güçleniyor.

1993'te taksi şöförü Tom Morton, Lancashire bölgesinden 16.000,  telefon numarasını hatırlayarak, Britanya olympia telefon santrali bilgisayarını yenmiştir. Psikoloji'de hafıza, organizmanın bilgiyi depolama saklama ve sonrasına geri çağırma yeteneği olarak tanımlanmıştır.

Beyin müthiş bir organ. İnsan düşünceleri ile kendini hasta edebiliyor ya da iyileştirebiliyor. Beynimizi eğitmeli ve geliştirmeliyiz, yoksa bizim yerimize düşünenler olacaktır. Bilgisayar, tv, limitsiz ve amaçsız kullanımı sayesinde beynimizi çalıştırmaktan uzaklaşıyoruz. En çok tv'deki diziler hayali senaryolarla beynimizin uyuşturulması. Sürekli yeni bir şeyler öğrenmemiz şart.

Sevgiyle kalın 

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..