Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Ziko ofansif olacağız

Ziko ofansif olacağız
 

http://www.spor3.com/haber.php?haber_id=346650


Fenerbahçe bu akşam tarihinin en önemli maçlarından birini oynayacak Sevilla'da. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Lig'inde çeyrek final şansı yakalayan sarılaciverliler 3-2'lik skor avantajı ile sahaya çıkacaklar.

Aynı durum Sevilla takımı içinde geçerli. Onlarda tarihinde Şampiyonlar Lig'nde ilk 8'e kalmanın hesaplarını yapıyorlar. Tarihi maç bu akşam İspanya'nın Sevilla kentinde Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda 21.45'te oynanacak.

Ligi unuttular

Maçın atmosferi haftalar öncesinden oluşmaya başladı. Fenerbahçe sırp bu maç için ligde yedeklerle çıktı maçlara ve iki haftada 5 puan kaybetti. Sevilla cephesinde de durum farklı değil. Onlar da düşme hattından kurtulmaya çalışan Deportivo deplasmanında 3 puan bıraktılar. İlk dört şansınız tehlikeye atarak, Fenerbahçe maçına konsantre oldular. Aynı şekilde Fenerbahçe de ligde kaybettiği puanlarla ilk iki şansını tehlikeye soktu. Bir sonraki sezonda Şampiyonlar Lig'inde yer alma şanslarını riske ederek, bütün güçlerini bu gece oynanacak maça sakladılar. Adeta gelecek sezonu unutan Fenerbaçe ve Sevilla, son haftalara girilen ligde büyük sıkıntılar yaşayacağa benziyor. İki takımda da akıllar bu maçta...Futbol severleri müthiş bir maç bekliyor.

Avrupa'da Ziko'nun üstüne yok

Fenerbahçe’nin Brezilyalı hocası Artur Ziko maç öncesi yaptığı basın toplantısında azla yetinen biri olmadığını söyledi. İstanbuldan avantajlı bir skorla geldiklerini belirten Ziko, "İyi bir dönemdeyiz" dedi. Ziko, "top bizdeyken ofansif olacağız. Rakibi nekadar oynatıp oynatmayacağımız önemli. Sevilla sahasında oynama avantajını kullanacaktır" dedi.

Ziko'nun Sevilla maçına ideal 11'le çıkması bekleniyor, sakat Roberto Carlos'un yerini Gökçek Vederson alacak. Avrupa kupalarında 21 karşılaşmaya çıkan Ziko'nun sadece 4 maçta yenilmesi umutları artırırken, Avrupa kupalarında onunla birlikte takımın yediğinin iki katı gol atmış olmasıda taraftarları rahatlatıyor.

Ziko'nun takıma gelmesi ile birlikte Avrupa kupalarında kolay yenilmeyen, aynı zamanda gol atmakta sıkıntı çekmeyen Fenerbahçe bu sezon deplasmanlarda sadece İnter'e kaybetti.

Kezman Sevilla kadar güçlüyüz

Son maçlarda futbolcular üzerinde gözlenen aşırı gerginlik, futbolcuların üzerindeki baskıyı ortaya koydu. Fenerbahçeli futbolcuların hırçın davranışları ve gereksiz kart görmeleri endişeleri artırırken Ziko, Sevilla maçının farklı bir kulvar olduğunu belirtti ve bu maça takımın daha iyi konsantre oacağını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Teknik Drektörü Artur Ziko ile birlikte basın toplantısına katılan sırp yıldız Mateja Kezman, rakipleri Sevilla'dan daha güçsüz olmadıklarını söyledi. Kezman, deplasmanda bu sezon iyi futbol oynadıklarını ve oyunlarını dikkatli oynamaları halinde Sevilla'dan turla dönmelerinin mümkün olacağını belirtti. Sırp yıldız "biz de Sevilla'dan aşağı bir takım değiliz" dedi.

Avantaj Fenerbahçe'de

Sevilla Teknik Direktörü Manolo Jimenez dün düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe’nin avantajlı olduğunu belirtti. Jimenez, “Bu maç öncesi biz avantajlı değiliz, ilk maçı 3-2’lik skorla kaybetmiş olmamız Fenerbahçe'yi avantajlı kılıyor. Bu yüzden maça bir gol geriden başlıyoruz. İlk maç 0-0 bitseydi avantajlı olabilirdik... Hücum yaparken defansta açıklar vermemeliyiz. Çok fazla hata yapma şansımız yok. Bu maçta taraftarlarımızdan tam destek bekliyoruz” dedi. Ayrıca Jimenez Carlos'un oynamayacak olmasının kendileri için avantaj olduğunu söyledi.

Fenerbahçe R.Betis taraftarını da yanına aldı

Jimenez, taraftarlarına güvendiğini açıklamıştı dün. Ancak Fenerbaçe de İspanya'da yalnız olmayacak. Fenerbahçeli taraftarları İspanya'da yalnız bırakmayan Reel Betis taraftarları, maç boyunca Fenerbahçe'yi destekleyecekler. Sevilla ile aralarında ezeli rekabet olan Betis taraftarları turu Fenerbahçe'nin atlamasını istiyor.

Murat aydemir
 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..