Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Zina suç iken cezası hapisti; suç olmaktan çıktı cezası ölüm oldu

Zina suç iken cezası hapisti; suç olmaktan çıktı cezası ölüm oldu
 

Bu arada "gayrimeşru ilişki" ifadesi artık toplumun geneli tarafından fazlaca kale alınmıyor.


Sanıyorum AB uyum yasaları nedeniyle oldu; değilse zinanın Türkiye gibi tutucu bir ülkede suç olmaktan çıkarılması mümkün değil. Adamlar ahlaksızlık yayıyor diye interneti yasaklıyor siz zina suç değil diye kanunlardan çıkarıyorsunuz. Buna “kedinin kuyruğu kapıya sıkışmış” derler.

Tabii ki Türkiye için iyi olmadı. Sittirsin gitsin AB’si, bu yüzden benim binlerce kadınım öldürüldü! Ne diyorum ben ya; zina suç olmaktan çıkarıldığı için kadınlar öldürülüyor diyorum.

Evet, doğru; yakalanıyordu doğru hapishaneye, kadının hayatı kurtuluyordu. Sonra boşanma nedeni. Zina kanunlarımızda suç iken bu kadar kadın ölüyor muydu? Nede olsa devletin adaleti var;  oysa koca, abi, baba kelle kesen IŞİD. Hem o zaman erkek de ceza görüyordu

Yanlış yapıldı; keşke zina suç olmaktan çıkarılmasaydı, onca kadının hayatı kurtulacaktı. Yani tamam, hani çağdaş ve özgür bir dünyada “zina” diye adlandırılan rıza ile kadın erkek beraberliğinin suç olması belki biraz ilkellikti ama toplum böyleydi. AB’de başka erkekle beraber olan kadını kocası öldürmüyordu, işine gelmezse en fazla ayrılıyordu. Ama Türkiye öyle mi?

Devlet yanlış yaptı. Ya da bilerek yaptı. AKP dine göre normalde taşlanarak öldürülmesi caiz olan zina yapan kadının kanuna göre 6 aydan 3 yıla kadar bir hapisle cezalandırılmasını hazmedemedi, kabul edemedi. Sonra akıllarına bu şeytanca plan geldi.

Bir yandan zinayı suç olmaktan çıkarırlarsa ilerici bir parti olacaklar, diğer yandan ise kendilerinin mecburen 6 aydan 3 yıla gibi komik bir ceza ile saldıkları zinacı kadınları kocaları vs öldürecek (böyle olacağını biliyorlardı) şeriatın hükmü yerine gelecekti. Bu oyunu Türkiye’de hiç kimse anlayamadı. AKP resmen “gizli recm” uyguluyordu. Kerim Korkut yazdı ama yazıları AKP’nin sansürüne tabi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..