Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Zinar

Zinar
 

Şemdinli


Sabahın altısıydı, annesinin hayvanları sağmak için uyandığı vakitte annesiyle beraber uyanmıştı.

İlçede yapımına yeni başlanan devlet hastahanesinin İnşaat alanına gitmek için üzerini giyinen Zinar, inekleri sağan annesi Gule’ye öpüp kolaylıklar diledikten sonra servise bineceği yere doğru yol almaya başladı. 15 dakikalık yürümeden sonra her sabah servise bindiği köy yoluna ulaştı. Servise binen Zinar arkadaşlarıyla beraber her gün gittikleri yeni devlet hastahanesinin inşaat alanına gitmek için yola düştüler. Şemdinli şehir merkezinin derecik tarafından giriş yapıp başka bir çıkışında tam çıkmak üzereyken araçlarının tekerleğinin patladığını duydular. Serviste yedek tekerlek ve lastik olmadığı için tekerleğin yapılmasının zamanı olacağı belliydi. Zinar ve arkadaşları şehrin çıkışındaki çay evinde oturdular. 

Saat sabahın 7’siydi bu saatte açık lastikçi veya araç yedek parça satacak bir yerin bulunması çok zordu. Çözüm olarak servisçi Nazım Tanıdıkları lastikçi Ruhat aramış ve kendisine yardımcı olmasını istemişti. Ruhat, Nazım’ı kıramamış erkenden servisin lastiğini onarmak evden çıkıp servisin bulunduğu yere varmıştı. Ruhat araba tekerleğinin patlayan lastiğini çıkarmış gerekli onarımları yaptıktan sonra tekerleği yerine takmaya başlamıştı. Bu arada çok fazla vakit kaybeden Zinar ve arkadaşları servisçi Nazımın uyarmasıyla çay evinde çıkıp servisin bulunduğu yöne doğru yol almaya başlamışlardı.

Lastikçi Ruhat işini bitirmiş tekerlek cıvatalarını iyice sıkmış ve tam ayağa kalkacağı an, karşıdan gelen Zinar’la göz göze gelmiş ve elinin bitişiğinde ki levyeyi tek hamlede Zinar’in kafasına indirmişti.

Zinar bir önceki yıl ekinler zamanında Ruhat’ın babasını 20 yıllık kan davalısı Sami ile beraber kaçak beylik tabancasıyla vurmuş ve ikisini de öldürmüştü. Tüm köylünün ve şehrin bildiği bu cinayeti adli makamlar ellerinde hiçbir kanıt olmadığından, Zinar ile ilgili bir adli süreç başlatamamışlardı.

Ruhat ve Zinar’in aileleri arasındaki kan davası haline gelen bu olay ilçe siyasetçileri büyükleri ve Aile ileri gelenlerinin tüm çabalarına rağmen sonlanamamıştı. “

Bu arada Zınar’ın arkadaşları yerde yatan arkadaşları ile ilgilenirken Ruhat geldiği arabayla kaçmıştı. Peşine düşen servisçi nazım Ruhat’ı harunan geçidinde yakalamış, Ruhat yakalanma korkusuyla hızlanmaya başladığı virajlardan tepeye tam çıkacakken virajı alamadan şarampole yuvarlanmıştı.

 

 
Toplam blog
: 2
: 294
Kayıt tarihi
: 01.08.16
 
 

Gazi Üniversitesi- Ekonometri  ..