Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '11

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Ziraat Bankasının büyük kar'ı

Türk bankacılık sektörünün kâr rekortmeni Ziraat Bankası’nın geçen yıl 3.7 milyar kârla, yüzyılın kârı olarak nitelenen 2009’daki 3.5 milyar lirayı geçtiği belirtildi

Hayvancılığın, tarımın geliştirilmesi ve bu sektörde istihdamın arttırılması için öngörülen devlet politikaları için kurulan, Ziraat bankası belliki kendini kalkındırmış.

Hiç bir ticari bankaya dahi nasip olmayan bu kar'ı Ziraat Bankası kimden, hangi işlemler sonuncu elde etmiş bir öğrenebilsekte, varlığını desteklemesi için borçlu olduğu köylüyü sömürdüğü yanılgısına düşmesek diyorum.

Büyük bankaların 2010 yılı kârları ardı ardına açıklanırken gözler, sektörün lideri olan Türkiye Ziraat Bankası’na çevrildi. Son yıllarda kâr şampiyonluğunu kimseye bırakmayan Ziraat Bankası’nın, 2010 yılında 3.7 milyar lira net kârla yüzyılın kârı olarak nitelendirilen 2009’un 3.5 milyar liralık kârını geçtiği bildirildi. Bu durum, Ziraat Bankası’nın bu yıl da kar şampiyonu olmasını sağladı. Şimdiye kadar açıklanan kârlara göre, 3.4 milyar liralık kâr ile Garanti Bankası âr yarışında lider konumda bulunuyor. İş Bankası 3.2 milyar lira, Akbank 3 milyar lira, Halk Bank da 2 milyar lira kâr açıkladı. Ziraat Bankası’nın da 2010 yılı karını açıklamak için hazırlıklara başladığı bildirildi. 2009 yılında 3.5 milyar liralık kâr elde eden ve bu kârı ‘yüzyılın karı’ olarak nitelendiren Ziraat Bankası’nın, 2010 yılı kârı içinde bir isim aradığı belirtildi. Banka kulislerinde, Ziraat’in 2010 yılında elde ettiği kârın 3.6-3.7 milyar lira civarında olduğu konuşuluyor. 

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..