Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Ziraat Türkiye kupasında yarı final

Ziraat Türkiye kupasında yarı final
 

benerhaççe-manisa trabzon-antalya


Ziraat Türkiye kupası yarı final ilk karşılaşmaları bu akşam Fenerbahçe ile Manisaspor arasında saat 20.00'da Şükrü Saraçoğlu stadında oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

Eşleşmedeki diğer karşılaşma ise yarın (25.03.2010) Trabzonspor ile Antalyaspor arasında saat 20.00'da Tarbzon Hüseyin Avni Aker'de oynanacak.

Fenerbahçe'de, Trabzonspor'da favori oldukları bu karşılaşmalarda, rakipleri ile deplasmanda oynayacakları rövanş karşılaşması öncesi ilk maçta kendi saha ve seyircisi önünde oynamanın verdiği avantajı iyi kullanmak ve turu ilk maçta geçmeyi garantilemek isteyeceklerdir.

Ancak rakipleride direnecekler ve güçlü sürpriz yapmak isteyecekler.

Maçların oynanacak olan kritik haftalar öncesi olmasıda ilginç bir hal almasını sağlıyor.

Fenerbahçe hafta sonu ezeli rakibi Galatasaray ile şampiyonluk yarışında deplasmanda çok önemli ve çok kritik bir lig maçı oynayacak.

Bu maçın sonucu ligde çok şeylere gebe, kaybeden takım için abartmış olmazsak kıyamet günü geliyor demektir.

Bu açıdan baktığınızda Fenerbahçe kupa maçında Manisaspor karşısında nasıl bir tavır takınacak belli değil, benim için önce kupa deyip tam kadro olarak kupayamı yoğunlaşacak yoksa kendi saha ve seyircimiz önünde yedek futbolcular ile de idare ederiz ve maçın ikinci ayağında telafi şansımız var deyip bazı önemli oyuncuları hem sakatlanma riskine karşı koruyacak hemde hafta sonu için dinlendireceklermi.

Eğer benim için önce oynayacağım kupa maçı önemli diye düşünürse ve tam kadro çıkarsa maçın mutlak favorisidir, yok ikinci şıkkı düşünüp Galatasaray maçını düşünürse Saraçoğlu'ndan bir sürprizde çıkabilir.

Tabiki bu arada Manisaspor'unda durmu çok kritik, ligde düşme hattının tam içerisinde ve önünde oynayacak oldukları çok kritik maçlar var, bu açıdan baktığınızda bu maç için Manisaspor'unda maça bakış açısı çok önemli ve maçın sonucu etkileyecek unsurlara sahip.

Manisaspor öncelikle ligde bulunduğu konumu düşünüp hareket ederse Fenerbahçe için maç çok kolay olabilir veya Manisaspor ligdeki konumunu düşünerek ve kupada çokda şansı olmadığını bilerek hareket ederse öncelikle futbolcularını lige konsantre edebilir, yani kendisi için önemli olan oyuncularını oynatmayabilir veya oynatsada bu oyuncular riskli hareketlerden kaçınabilirler ve maça fazla konsantre olamazlar.

Manisaspor benim için önce oynadığım maç önemli ve kupada da iddaalı olmak istiyorum diye düşünürse de maça çok fazla konsantre olabilirler ve Fenerbahçe'nin çıkaracağı kadroya karşı maçın sonucunda sürprizdeçıkabilir.

Bu açılardan incelendiğinde maçın sonucu çok kritik ve her iki takım içinde kolay değil.

Ama şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe hangi oyuncular ile maça çıkacaksa çıksın veya Manisaspor nasıl oynayacaksa oynasın bu maç için kendi saha ve seyircisiönünde Fenerhçe'nin favori olduğu bir gerçek.

Tarbzonspor için kupa maçının önemi diğer takımlardan çok daha fazla, kupaya herkesten daha çok sarıldı ve istiyor.

Şampiyonluk yarışından uzaklaştı ve Avrupa'ya açılacak en kestirme ve garanti yolun kendisi için kupa olduğunu biliyor.

Bunedenlede bu kendi sahasında ve seyircisi önünde mutlak kazanmak için oynayacaklar.

Antalyaspor ligde puan sıralamasında herhangibir sıkıntı hissetmiyor, matematiksel olarak altytaki takımların kendisini yakalama şansı varsada artık bunun mucizelere bağlı olduğunu herkes biliyor.

Lig artık Antalyaspor için bitti ve tek hedefleri var oda kupada sürpriz yapmak.

Bu nedenle onlarda bu maça çok iyi konsantre olacaklar ve maçtan avantajlı bir skor elde etmek için oynayacaklar, bu nedenlede kullanabilecek olduğu bütün oyuncuları ile bu maça çıkacaklar.

Bu maça gelinceye kadar kupada çokiyi performans sergilediler ve önemli takımları yarış dışında bıraktılar, nu maçtada deplasmanda rakipleri karşısında avantajlı bir skor elde etmek için çok mücadele edecekler ve çok direnecekler.

Trabzonspor geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında muhteşem bir oyun ve mücadele ile çok öneml iüç puan aldı ve hem sıralamaki yerini koruydu hemde rakiplerini takibe devam etti.

Ayrıca oynayacağı kupa maçı içinde hem moral hemde kendine güven kazandı.

Oynadığı bu maç futbolcuların performansını nasıl etkileyecek bilemiyoruz ancak bu maçı kazanmak için enaz Galatasaray karşısında olduğu kadar mücadele etmeleri şart ve bunun bilincinde oldukları içinde sonuna kadar mücadeleyi bırakacaklarını düşünmüyorum.

Tamam Antalyaspor'un mücadelesine, iddaasına saygı duyuyorum ve takdir ediyorum ancak her iki takımıda teraziye koyduğumuzda oynanan futbol, sahadaki mücadele, futbolcular, teknik heyet ve genel olarak bunların bütünün tecrübelerini değerlendirdiğimizde Trabzonspor'un ağırlığını rahatlıkla görüyorum.

Bu açıdan maçın favorisinin Trabzonspor olduğunu düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 20
: 734
Kayıt tarihi
: 03.03.10
 
 

Spor hayat, futbol zevktir. İstanbul'da yaşıyorum. Futbolu severek ve zevkle takip ediyorum. Bir dön..