Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Spor
 

Zirve ona yaklaştıkça Beşiktaş kaçıyor!

Beşiktaş, kendisi gibi oynayan Kasımpaşa karşısında girdiği sayısız pozisyonları değerlendiremediği maçtan yenik ayrıldı.

Ve Fenerbahçe’yi yenerek ortak olduğu zirve yarışında iki haftada beş puan bırakarak şampiyonluk için pek de hevesli olmadığının mesajını verdi, sanki.

Geçen hafta karşılaştığı Trabzonspor tam istediği kıvamda bir takımdı; hızlı hücumlarla çıkıp, farklı kazanabilirdi; ama öyle yapmadı, rakibinin temposuna ayak uydurdu, izleyen herkesi uyuttu.

Kasımpaşa karşısında çok daha hareketliydi. İkinci yarı en az dört net gol pozisyonu vardı. Ancak hiçbirinin değerlendiremedi.

Kasımpaşa ile Beşiktaş ortak özellikler taşıyorlar.

Her ikisi de attıkları gibi gol yiyor, yedikleri gibi gol atabiliyorlar. Bu da her iki takımın maç içinde önceden kestirilmesi zor golleri yedikleri veya attıkları ya da kaçırdıkları pozisyonları izlettiriyor bizlere.

Kasımpaşa’nın forvet hattında bulunan Uche çok etkili bir hücum silahı; topu ayağında tutuşu, kaybetmeyişi, pas zamanlaması modern futbolun gerekleri olarak benzerlerinden ayrılıyor. Dün Beşiktaş’ın savunmada zorlanmasının temel nedenlerinden biriydi.

Uche’nin Beşiktaş’taki karşılığı ise Niang’tı. Niang’ın bu haliyle bile rakip savunmalar için tehdit oluşturuyor oluşu onun kalitesinin en güzel ifadesidir.

Almeida’nın oyuna girişinden sonra sağ kanatta kendisine verilen görevi yerine getirmesi, çok güzel ortalar yapması tamamlayıcı unsur olarak not edilebilir.

Ancak gol noktalarındaki anlık beceriksizlikleri Beşiktaş’ın bu maçı kaybetmesine sebep oldu.

Beşiktaş, üzerine hızla gelen Kasımpaşa hücum oyuncuları karşısında orta alanda hiçbir direnç gösteremediğinden geride eksik kaldı. Özellikle ikinci golden sonra devre bitene kadar oyunun mutlak hakimi deplasman ekibiydi.

Beşiktaş’ın zirveden uzaklaştıkça artan, zirveye yaklaştıkça azalan ya da kaybolan kazanma azmi veya becerisi bu sezona ait siyah beyazlı ekibin fenomeni oldu.

Beşiktaş bu pozisyona gelebildiği için bundan sonra “benim potansiyelim bu kadardı” deme mazeretinin arkasına da sığınamaz. Çünkü çok daha iyisini yapabileceğini taraftarına inandırdı.

Cüneyt Çakır anlaşılması zor bir yönetim gösterdi. Detaylara girmek istemiyorum. Asla bulunduğu kategorinin standartlarını taşımıyor. Kafasında bambaşka şeyler olduğu, rahat olmadığı da ortada. Bu haliyle ligin kaderini değiştirecek bir hakem olma tehlikesini her an patlayacak bir bomba gibi üzerinde taşıyor.

Umarım yanılıyorumdur.  

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..