Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Zirvede bulunan ikiliye davet

İnsan düşünceleri: İçinde bulundukları toplumun şartlarına, aldıkları eğitimin yönlendirmelerine ve devrin icaplarına göre bir takım değişimlere uğrar. Bunun en tipik örneğini; Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in Dün dündür. Bu gün başka bir gündür şeklinde vecizleşen sözleriyle verebiliriz.

Bu gün zirvede bulunan Sayın Abdullah Gül ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki düşünceleri ile bu günkü düşünceleri arasında değişimler olması da son derecede normal ve arzulanan bir husustur. Bu Sayın ikili: Doğuşlarından itibaren içinde yaşadıkları ortamın şartları ve aldıkları eğitimin icapları nedeniyle, başlangıçta bir kısım katı inançlara sahip olabilirler. Bunlara saygı duyulmalıdır. Ancak bu inançlarının temelinde Yüce Yaratanı rahatsız edecek bir durum yok ise: Bulundukları durum itibariyle milyonlarca insanı rahatsız eden bir durumdan kendilerini arındırmaları gerekir.

Yeryüzündeki milyarlarca insanın ayni tanrının kulları olmalarına rağmen değişik inançlara sahip olmaları Yüce Tanrıyı rahatsız eden bir durum değildir. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşlerinin başlarına sarılı olup, milyonlarca insanı rahatsız eden türban da: Çıkarıldığı takdirde günah olmayacak aksine: Milyonlarca insanı rahatlatacağı için; Allah katında çok büyük bir sevap olacaktır.

Küçük yaşlarından beri başlarına sardıkları türbanı Bayan Gül ile Bayan Erdoğan’ın çıkarıp atmaları kolay bir şey değildir. Ancak Türban: Modern Türk Devletinin konumuna yakışmıyor ve bu durum hem kendilerini hem de milyonlarca insanı rahatsız ediyorsa ve çıkarılması da Allah katında çok büyük bir sevap oluyorsa: Bu fedakârlığa katlanmaları: Ülkemizin selameti bakımından son derecede yararlı olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu gerçeği görüp; eşlerinin başından türbanı çıkarırlarsa ülkemiz insanlarına örnek olurlar, ülkede türban sorunu biter ve hem kendileri hem de ülkemiz rahat ve huzura kavuşur.

Ülkemizin selameti bakımından bunu bekliyoruz kendilerinden. Bunu yapamıyorlarsa eğer; eşlerini resmi gezilere ve toplantılara götürmeyip evde oturtmaları fedakarlığı nı göstermelidirler.

 
Toplam blog
: 104
: 722
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

6 Mayıs 1927 Simav doğumlu, İstanbul Yıldız Teknik Okulu’nun ( Bu günkü Yıldız Üniversitesi) son sın..