Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '17

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Zirvede Şenlik 4

Zirvede Şenlik 4
 

Ovacık' ta Şenlik Coşkusu


Merhaba Değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Kulübü Turgutlu Şubesi 29. Nisan. Cumartesi günü hafızalardan silinmeyecek bir organizasyona imza attı. Bu yıl 4.sünü gerçekleştirdikleri Geleneksel Çocuk Oyunları ve Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu şenlikte yüzlerce çocuk gönüllerince eğlendi. Büyükler de çocukluklarına geri döndü. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Turgutlu 50. Yıl Alanı' nda toplanan çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra şenliğin yapılacağı Ovacık Yaylası' na doğru hareket ettiler. Köstebek tarlasına dönen Ovacık yolunda tozun toprağın içinden geçerek otobüslerde sarsıla sarsıla ulaştılar alana. Seyyar tuvaletin kurulduğu alanda su olmayışı Turgutlu Belediyesi' nin hizmet anlayışının en çarpıcı örneğiydi. Daha sonra uzuun uğraşlar sonucunda Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri gerekli müdaheleyi yaparak bu büyük ayıbı düzelttiler ve nihayet tuvalete su bağlandı. Ayrıca köfteci açılışına bile giden İlçe Milli Eğitim Müdürü' nün bu şenliğe duyarsız kalışı kimseyi şaşırtmadı. Onun korkusundan da birçok öğretmen şenliğe katılmayarak öğrencilerini bu şenlikten mahrum bıraktı. Hepsine kocaman bir alkış.

Gelelim şenliğe. Sabah saatlerinde bilgilendirme konuşmasından sonra  yüzlerce ( 650 - 700 ) çocuk deneyimli ZİRVE rehberleri eşliğinde ve Jandarma kontrolünde unutamayacakları bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. Ardından sıra yemek ziyafetine geldi. Yiyecek ve içecekler o kadar boldu ki; tıka basa doydu herkes. Sponsorlar gerçekten çok güzel hazırlanmış ve çok emek vermiş bu şenliğe. Dağıtılan uçurtmalar gökyüzünde süzülmeye başlayınca çocukların neşesi iki katına çıktı. Çuval yarışmasında minikler kadar büyükler de eğlendi. En küçük halk oyunları ekibi muhteşem bir oyun sergiledi. Halat çekme, ip atlama, yakan top daha neleer neleeeeer... Gitme vakti yaklaştığında çevre temizleme yarışması yapıldı ve minikler alanı eskisinden daha temiz bir halde bırakarak evlerinin yolunu tuttular. Günün sonunda herkes yorgun ama mutluydu. Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi üyeleri ise haklı bir gururu birlikte yaşıyorlardı. 

Atatürk' ün çocuklara armağan ettiği bayramı coşkulu bir şenlikle kutlayan Zirve Dağcılık Kulübü yönetiicileri CUMHURİYET' e ve onun değerlerine sahip çıkan, demokrat bir nesil yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdikten sonra 5. şenlikte buluşmak üzere sözleşerek alandan ayrıldılar. Turgutlu Şube yetkilisi ise tüm katılımcılar adına şenlik sponsorları olan  LEZİTA' ya , KARMEZ' e, DÖNERCİ POLAT' a, Turgutlu Ticaret Sanayi Odası' na, Şoförler Odası' na, Beyaz Tekel' e, Demireller Ticaret' e ve Manisa Büyükşehir Belediyesi 'ne teşekkürlerini sundu.

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..