Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '19

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Zirvede Şenlik 6

   Merhaba Değerli Milliyet Blog okurları.

   Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Turgutlu Şubesi'nin düzenlediği, Turgutlu Belediyesi ve sponsorların da katkı sağladığı 6. Geleneksel Çocuk Oyunları ve Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 300 çocuk gönüllerince eğlenirken büyükler de çocukluklarına geri döndüler. Çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla bir saatlik doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Ağaçlara dokunmanın, çeşitli hayvanları görmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar yürüyüşün sonunda sponsorlar tarafından hazırlanan ikramları afiyetle yediler.

   Yüzleri rengarek boyanan miniklerin sevinci oyun vakti geldiğinde gözlerinden okunuyordu. Öğretmenleriyle birlikte el baskısı poster hazırladılar. Çuval yarışı yapıp, halat çektiler; yumurta taşıyıp ip atladılar; uçurtma uçurup top oynadılar. Tam bu sırada Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın alana gelip çocuklara eşlik etmesi, onlarla oynayıp hatıra fotoğrafları çektirmesi şenliğin neşesine neşe kattı. Çocukların doğayla içiçe unutulmaz anılar biriktirdiği şenlik çöp toplama yarışmasının ardından sona erdi.

   Atatürk' ün çocuklara armağan ettiği bayramı her yıl bayramdan bir sonraki hafta coşkulu bir şekilde kutlayan Zirve Dağcılık Kulübü yöneticileri,  CUMHURİYET' e ve onun değerlerine sahip çıkan, laik ve demokrat bir nesil yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdikten sonra 7. şenlikte buluşmak üzere sözleşerek alandan ayrıldılar.

   Organizasyon kusursuzdu. Tabi bunda değişen Turgutlu Belediyesi'nin ve Belediye Başkanı Akın'ın  desteklerini unutmamak gerek. Sonuçta bu geniş kapsamlı bir organizasyon ve oldukça büyük sorumluluk gerektiriyor.

 

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..