Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '16

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir pazar, zirvede her pazar - 8 -

Zirveyle bir pazar, zirvede her pazar - 8 -
 

Tarihi Yoğurtçu Kalesi


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi olarak bu hafta önce Manisa' nın, tarihi 1200 lere dayanan Yoğurtçu Kalesi' ni ziyaret ettik. Bizans döneminde yapılan bu kalenin mutlaka bir bakım görmesi gerek. Uzunburun Köyü' nde ulaşımın çok kolay olduğu bir bölgede  yer alan bu tarihi eser aslına uygun restore edilirse ziyaretçilerin çok büyük ilgisini çekecektir. Bölgemizin bu güzel eserine sahip çıkılması en büyük dileğimiz.

Klasik bir Zirve Dağcılık Turgutlu yürüyüşü oldu yine bu hafta. Uzunburun' dan başlayan yürüyüş, kale ziyaretinin ardından sabah sporuyla devam etti. Orman içinden güzel bir patikadan geçtik. Şelalenin üst tarafından daha önce kullanılmış ancak son zamanlarda tercih edilmeyen yolu tercih ettik. Tarihi çeşmelerde molalar verdik. Sonbaharın son güzelliklerini gördük. Yaklaşık 13 km. yürüyerek neşe içerisinde Gürle' ye vardık. Kazasız belasız, sorunsuz bir yürüyüş oldu. Rehberimiz Osman Tuğrul' a ve uyumlu tüm katılımcılara teşekkürler.

Haftaya ( 11 / 12 / 2016 ) yine Manisa' da Spil'in eteklerindeyiz. Hamalınkırı Beşpınar parkurunu yürüyeceğiz. Tüm doğaseverleri bekleriz.

Hoşçakalın, ZİRVE ' de kalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..