Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar, zirvede her Pazar- 12 -

Zirveyle bir Pazar, zirvede her Pazar- 12 -
 

Sevda Biztmez


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları 2017 nin ilk gününde iki ayrı grup halinde yine dağlardaydı. 9 kişilk ekip Salihli Sart Müzesi yanından başlayarak Sart Kalesi' ne tırmandı. Karlı zeminde yılın ilk yürüyüşünü gerçekleştiren zirveciler kar helvası ve pekmez ziyafeti çekmeyi de ihmal etmediler. Yol üstünde mezarı bulunan Kurtuluş Savaşı Kahramanı Nazmi Efe' yi de saygıyla andıktan sonra yer yer kapanan veya daralan patikalardan yol açıp Şirinyer Köyü çamlığından geçerek yürüyüşü sonlandırdılar.

3 kişilik diğer zirve sevdalısı ekip ise 2017 ye Bozdağ' da merhaba demek için yola düştü. 2156 metrelik zirve yolunda 60 - 70 cm kalınlığında karda yürüyen zirveciler 1800 metrede sis bastırınca riske girmeyip profesyonelce davranarak kılçık geçişinden geri dönüp; yürüyüşlerini bitirdiler. Bu tırmanış kış dağcılığı ve yüksek dağ tırmanışları öncesinde sporcular için çok iyi bir antrenman oldu.

Yılın ilk gününde ZİRVE disipliniyle etkinliklerine devam eden sporcuları kutluyor yeni yıldaki faaliyetlerinde başarılar diliyoruz. ZİRVE tadında bir 2017 yaşamak dileğiyle...

Hoşçakalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..