Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '16

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar, Zirvede her Pazar- 4 -

Zirveyle bir Pazar, Zirvede her Pazar- 4 -
 

Zirve Ailesi


Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi bu hafta otuz iki kişilik ekiple Çıkrıkçı Alahıdır parkurundaydı. Günün erken saatlerinde yola çıkan dağcılar geçen haftaya ( Bozdağ ) oranla daha kolay olan bu parkurun heyecanı içindeydiler.

Çıkrıkçı Köyü' nden başladı yürüyüş. Zirve Dağcılık disiplini içerisinde yapılan sabah sporunun ardındann yola devam edildi. Bölgede Gürlevik olarak bilinen küçük şelalenin göleti kıyısında verilen meyve molası biraz soluklandırdı katılımcıları. Rehberlerin insiyatifinde her zamanki parkur değiştirildi ve birden zorlaştı. Daha düz bir yürüyüş bekleyen zirveciler yaklaşık 70 derecelik eğimli tepeyi görünce önce şaşırdılar, sonra sevindiler. Eforlu ve yorucu bir tırmanışı başarıyla tamamlayıp orman içinden çok güzel bir patika izlediler. Uzuuuun bir yürüyüşten sonra ateş yakılıp yemek yenilecek çeşme başına gelindi. Burada yıllara meydan okuyan taş cami gezildi. Yemekler paylaşılıp ateş söndürüldükten sonra yola devam edildi. Sonbaharın tüm güzelliğinin görüldüğü bu parkurda etkinlik boyunca rehberler telsiz irtibatını hiç kesmedi. Yaklaşık 15 km. lik bu zevkli ve görsel anlamda doyumsuz  parkur Alahıdır Köyü' nde son buldu.

Her yıl olduğu gibi köy kahvesinde yorgunluk çaylarını içen katılımcılar bir dahaki yürüyüşte buluşmak üzere sözleşerek araçlarına binip evlerinin yolunu tuttular...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..