Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 20 -

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 20  -
 

Turgutlu Zirve Dağcılık Kaplan Dağı'nda


Merhaba Değerli Milliyet Blog okurları.

Uzak demeden yakın demeden Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi ile bölgemizi gezmeye, keşfetmeye devam ediyoruz. Bu pazar ( 26.02.2017 ) Tire' deydik. Tabi ki köfte yemeye gitmedik. Yörenin hakim yükseltisi Güme Dağı' ndaydık. Kimilerine göre Kaplan Dağı.( Adını Kaplan köyüden aldığı söylenir.) Bu hafta her zamankinden daha erken düştük yollara. Uzun yolculuğun ardından meşhur Dere Kahve' ye vardık. Kaplan' ın eteğinde çok şirin bir çay bahçesi. Değirmen de var. Çaylarımızı içip bin yıllık AYAZMA Şapeli'ni gezdikten sonra spor alanına doğru hareket ettik. Sabah sporunun ardından orman içinden dere yatağına doğru girdik. Dere yatağını takip eden parkuru izleyerek dağın eteklerinde ilk molamızı verdik. Herkes az tüketiyor bu hafta, iştahlarını meşhuuur Tire köfteye saklıyorlar anlaşılan.

Biraz daha yükselerek devam ettik yürüyüşe. 900 950 metre yükseklikten yeşil Tire'yi izledik. Ana molanın ardından dönüş yoluna geçtik. Yol üstündeki Kaplan Köyü' nden organik alışverişimizi yaptık. Yaklaşık 15 km.lik parkuru 42 kişi başarılı bir şekilde sonlandırdık. Rehberlerin iletişimi ve katılımcıların uyumu her zamanki gibi görülmeye değerdi. ZİRVE disipliniyle başlayan yürüyüş aynı şekilde sona erdi. 

Daha önceden  ortak olarak belirlenen yerde köfteler afiyetle yenildi. Kalan sürede iyi bir şekilde oluşturulmuş olan Tire Kent Müzesi gezildi. Hareket saatinde herkes araçtaki yerini aldı ve neşe içerisinde Turgutlu' ya doğru yola çıkıldı.

Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini her hafta bize tanıtan, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek halkımızı bilinçlendiren Zirve Dağcılık Kulübü' nün tüm şubelerine bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar dileriz.

Not: Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi bu pazar (05. Mart. 2017 ) bölgenin yüksek dağlarından Spil' de olacak. Tırmanış Cevizlivadi rotasından gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgiye https://www.facebook.com/groups/525246847556784/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalın,

ZİRVEde kalın... 

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..