Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '17

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 23 -

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 23  -
 

Çatmadağ Zirve 1470 metre


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

Çatmadağ'daydık bu hafta. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Turgutlu Şubesi 28 sporcuyla 1470 metre yükseklikteki Çatmadağ'ın zirvesine çıktı. Bölgenin yüksek dağ köylerinden biri olan Kayrak' tan başladık tırmanmaya. Tırmanmaya diyorum çünkü gerçekten köyün dik yokuşlu sokakları bile epey eğime sahip. Sabah sporunun ardından üstümüzü incelterek yavaş yavaş başladık güne. 

Güzel bir patikadan çok da zorlanmadan devam ettik yola. Hızlı bir ekiptik ve ilk molaya kadar epey yol aldık. İlk molanın ardından da meyve molasına kadar durmadık doğrusunu söylemek gerekirse. Ancak yolumuzun uzun olduğunu bildiğimiz için hiç vakit kaybetmeden zirve altındaki kayalıklara, yani ana molanın verileceği yere ulaştık. Ateşimizi yakıp, yiyeceklerimizi paylaşarak tüketmenin mutluluğunu yaşadık. Yaklaşık bir saatlik dinlenme sona erdiğinde daha zirveye ulaşmadığımızı hatırlayarak bir gayretle çıktık ZİRVEye. 1470 metreden seyrettik etrafımızı. Keldağ' a el salladık, Bozdağ' a selam gönderdik...

Dönüş, orman içinden tercih edilen patikadan başladı. Baharın sıcak yüzü ve uyanan doğa tüm güzelliklerini sunuyordu katılımcılara. Pırıl pırıl akan dereler, filizlenen bitkiler, toprağın mis kokusu tüm yorgunluğu unutturdu zirve sevdalılarına ve tahmın edilen saatte Kayrak Köyü' nde tamamlandı yürüyüş.

ZİRVE disipliniyle yaklaşık 23 km. lik parkuru başarıyla tamamlayan 28 sporcuyu da kutlarız.

Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini her hafta bize tanıtan, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek halkımızı bilinçlendiren Zirve Dağcılık Kulübü' nün tüm şubelerine bundan sonraki faaliyetlerinde de başarılar dileriz.

Not: Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi sporcuları bu haftasonu (25 / 26 . Mart. 2017 )  Çanakkale' de olacak. Çanakkale Destanı' nın yazıldığı topraklarda kamp yapıp binlerce askerimizin şehit düştüğü cephelerde yürüyecek. 57. Alay' a Turgutlu'dan selam götürecek. Zirve Dağcılık Turgutlu' nun faaliyetleri için detaylı bilgiye https://www.facebook.com/groups/525246847556784/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hoşçakalın,

ZİRVEde kalın... 

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..