Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '16

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 3 - Cumhuriyet tırmanışı

Zirveyle bir Pazar zirvede her Pazar - 3 - Cumhuriyet tırmanışı
 

Zirvede Bayram Coşkusu


Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi devrimlerine gönülden bağlı oldukları Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün en büyük eseri ve emaneti olan cumhuriyeti koruyacaklarını ege bölgesinin en yüksek ikinci dağı olan Bozdağ' dan tüm Türkiye' ye haykırdı. Cumhuriyet Bayramı sebebiyle pazar günkü etkinliklerine Cumhuriyet Tırmanışı ismini veren kulüp bu tırmanışı 2159 metrelik yüksekliğe sahip olan Bozdağ'a başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Yaklaşık otuz dağcı Bozdağ' da zirve yapmanın gururunu ve sevincini yaşadı.

Sabahın ilk ışıklarıyla Turgutlu' dan yola çıkan ekip , 9.00 da başladı cumhuriyet tırmanışına. Zorlu ve dik bir rotaya sahip olan Bozdağ zirveye ulaştıklarında ise saat 12.45 olmuştu. Zirveye çıkışı İzmir Marşı ile " Yaşa Mustafa Kemal Paşa " diyerek gerçekleştiren Turgutlu Zirve Dağcılık üyeleri kısa bir yemek molasının ardından Atatürk ve kahraman silah arkadaşları adına saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşı' nı okudu. Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmada cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkılacağının vurgusu yapıldı. Zirve Dağcılık olarak Atatürk' ün yolundan gidileceğinin sözü verildi. Çok sert rüzgarın oluşu ve havanın da hayli soğuk olması  sebebiyle anma programının hemen ardından saat 13.30 da inişe geçildİ. Gerek çıkış , gerekse iniş esnasında rehberlerin ve artçıların haberleşmesi , yardımlaşması ve katılımcıların birbirleriyle uyumu görülmeye değerdi. Saat 16.00 da sorunsuz bir şekilde inişi tamamlayan Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi üyelerinin yorgunluklarına karşın yaşadıkları haklı gurur adeta yüzlerinden okunuyordu.

Yorucu günün ardından araca binen dağcılar haftaya yeni bir zirve yolculuğunda buluşmak üzere sözleşerek Turgutlu' nun yolunu tuttular. Bu zorlu çıkışı başarılı bir şekilde  gerçekleştiren tüm katılımcıları yürekten kutluyoruz...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..