Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Zıtlaşan devletimizin son ürünü 'Newroz'

Zıtlaşan devletimizin son ürünü 'Newroz'
 

Ahh benim yüreği yaralı ülkem!

Yüreği yaralarla doldurulan ülkem!

Kendi iç dinamikleriyle savaşan cahil ülkem!

Ülkemizde bugüne kadar, ezilen, ötekileştirilen, inkar edilen her ne kadar unsur varsa; hepsinin aynı zamanda kutlamaları da olaylara sahne oldurulmuştur.

Genç yaşıma rağmen takip ettiğim kadarıyla her zaman 1 Mayıs 'lar, Newroz'lar, üniversite gençlik hareketleri vb. ezilen kesimin kutlamak istediği her özel gün, devlet tarafından mahvedilmiştir.

Adamlar çıkmış parasız eğitim istiyorlar ve pankart açıp bu dileklerini dile getiriyorlar. Pat küt polis girişir.

1 Mayıs işiçi ve emekçi vatandaşlarımız tarafından kutlanmak ister, polis jandarma müdahale eder ve olaylar, yaralanmalar...

Kürtler Newroz'u kutlamak ister, devlet bunu kaldıramaz, polise emir verir, polis girişir olaya. Pat küt, gürültü olaylar...

Yahu kardeşim bırak insanlar kutlasınlar, istedikleri günü. Newroz'da Kürt halkı şarkı söyleyecek, halay çekecek, zafer işareti yapacak, Sarı kırmızı yeşil eşarplar takacak...
Yapsın bırak. Newroz'dan korkma en azından. Ülke bölünmeyecek. Müdahale ettirmezsen, olay da çıkmayacak, kimse de yaralanmayacak.

Bu sene Kürt halkı Newroz'u 21 Mart'ta değil; bugün kutlamak istedi. Niye olayı inada bindirip, 'İlla benim dediğim olacak, 21 Mart dediysek, mevzu kapanmıştır.' diyorsun kardeşim?

İnsanoğlunun kurallarla zıtlaşmak gibi bir yapısı vardır. Neyi yasaklarsan, o çekici hale gelir. Bu tüm dünyada böyledir. Ülkende milyonlarla ifade edilen bir halk var. O halk için Newroz, zalime isyan ateşinin yakıldığı, direnişin başladığı gündür. Yeniliğin, hareketliliğin, canlılığın ve baharın başladığı gündür.

Yani Türk milleti için Malazgirt, Çanakkale neyse, Kürt halkı için de Newroz odur.

29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs kutlamalarına da dokunmayın kardeşim. Newroz'a da, 1 Mayıs'a da dokunmayın, çekin artık vatandaşın üzerinden şu baskıcı ellerinizi.

Adaletsizlik yapılmışsa bir insana, o insan isyan eder. Hele de polisten yargıdan cevap alamamışsa, sağa sola da taş atar. Kutlamasın müdahale edersen eğer olay çıkarır. Bu sadece Kürt halkına özgü bir durum değildir. Dünyada gördüğümüz gelişmeler bunun en önemli kanıtıdır. Mümkün olan, ona o olayı çıkaracak sebebi vermemektir.

Kutlamalara müdahale et, ülkemizin polsine jandarmasına talimatlar yağdır, Valiliklere, Belediyelere genelgeler gönder, müdahale ettir; sonra da medyada haberleri düz sayfa sayfa:

'Polisle çatışan kalabalığa gaz bombasıyla müdahale edildi.'

'Pankart açan öğrenciye yapılan uyarılar dikkate alınmadı.'

'Üniversitede konuşan Bakan'ı protesto eden vatandaş hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istendi.'

'Çıkan olaylarda 5'i polis 37 kişi yaralandı. 121 kişi gözaltına alındı.'

Bu müdahale, faşizan müdahaledir.

Bu müdahale çekememezliktir.

Bu müdahale vatandaşla zıtlaşmaktır.

Ey sevgili ülkem! Artık demokratik ol!

Birazcık saygı göster özgürlüklere!

 
Toplam blog
: 17
: 684
Kayıt tarihi
: 29.02.12
 
 

 Baskı, yönlendirme ve nasihatin kendine olsun. Yürü bakalım.     ..