Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ziyafet menülerinde yer alan sütlü patatesli tavuğu light mutfağımıza aldık!

Ziyafet menülerinde yer alan sütlü patatesli tavuğu light mutfağımıza aldık!
 

Şık bir restoranda ya da özenli hazırlanmış bir ziyafet sofrasında tadabileceğiniz, dünyaca ünlü şeflerin ellerinden çıkmışçasına leziz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Hem çok sağlıklı hem besleyici hem de kalorisi yüksek olmayan bu tarifi deneyin, pişman olmayacaksınız.

Sütlü patatesli tavuk- 2 kişilik

Malzemeler

2 adet tavuk kalça (tanesi 100 gr)

1 su bardağı yağsız süt

2 küçük boy patates

1 orta boy soğan

1-2 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı:

Derisi çıkarılmış tavuğu 1 bardak soğuk sütle beraber bir tencereye koyun. Kısık ateşte süt kaynayana kadar ağzını kapalı tutun. Süt kaynadığında yuvarlak dilimlenmiş patates, halka kesilmiş soğan ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Ara sıra tenceredeki suyu kontrol edin, azaldığında sıcak su ekleyebilirsiniz. 15-20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin, patatesler yumuşayıp, tavuk çatalla rahat bölünür hale gelince tuzunu ekleyip ocağın altını kapayın. Servis tabağına tavuk, patates dilimlerini aldıktan sonra kalan suyunu ve soğanlarını da sos şeklinde tavukların üzerine alın. (1 porsiyona 2-3 kaşık suyu yeterli). Maydanoz ve haşlanmış sebzeler ile süslediğiniz tabakta servis edin.

Değişim karşılığı:

1 porsiyon sütlü patatesli tavuk: 1 dilim ekmek+2 et+1/2 süt değişimine eşdeğerdir.

Kalorisi:

1 porsiyon sütlü patatesli tavuk: 250 kalori
 

Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz

 
Cumhuriyet Mah. Ergene sok. Melek Apt. No:1 Kat 1
KUŞADASI-AYDIN
 
Toplam blog
: 97
: 2936
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden ..