Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '07

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ziyan olmasın...

Ziyan olmasın...
 

DOLABA DOLDURDUNUZ YİNE ;
Bozulmaması için bazı yiyecekler ne yapalım..?
TEREYAĞI-Folyo kağıdında sakla 2-4 hafta dayanır. Margarinlerde paket üstü kullanma tarihine bakmak aklınıza gelir mi markette veya dolapta?

SÜT-Çiğ ise bir gün dayanır. Pastörize yağlı süt 2-3 gün Konsantre ise tozu 3 ay depolanır. Hem daha ekonomik. Sulandır sulandır Süt olsun...

ET-Dana ve kuzu filetoları 3 gün kıymayı ise hiç depolama 1-3 vgün içinde tüket içinde en çok bakteri üreten ve mikropları davet edendir. Köftecilere duyurulur...

YUMURTA-18 gün den sonra Salmonella hastalığına hazır ol. kutu üzerlerine bakın lütfen pazarlardaki açık yumurtaları da anında tüketin.

DOMATES-1Hafta sebzelikte kalabilir. birbirine değmemeliler konserve olanlar 1 yıl açmazsan açarsan anında tüket bir hafta sonra küf üretir.

EKMEK-kimse ekmeği soğuk yemek istemez de serin yerde sakla Çavdar ekmeği 5 gün beyaz ekmeğin de 2-4 arası tüketilmeli tost ekmeği ise 10 gün buzdolabında saklanabilir de her şeyi günü gününe alıp yiyenler daha sağlıklı.

İşte bu yüzden bir markete gidende kıtlıktan çıkmış gibi bir şeyi bitmeden yerine almayın ve karar alın …! Yoksa ALIŞVERİŞ SAPIKLIĞI hastalığına tutulursunuz ilacı da yok henüz …

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..