Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Psikoloji
 

Zombi olmaktan nasıl kurtulursunuz?

Zombi olmaktan nasıl kurtulursunuz?
 

Beşer şaşar!!!

İnsan yanlış bir şey yaptığında, kendisi ne kadar kabul etmese de vicdanı bilir ve onu rahat bırakmaz. Duruma göre verdiği rahatsızlık da değişir. Örneğin, gözardı edilemez bir yanlışsa sözkonusu olan uykusunu kaçırır, sabahlara kadar oturtur, yemeden içmeden keser. Malum kişi de gündüz bir hayalet gibi dolaşır, açlık ve uykusuzluktan elleri ayakları titrer, asabi bir şekilde dolanır durur. Vicdanının mahkemesinde yargılanmaktadır zira. Bu dünyaya ait değildir artık, tıpkı bir zombi gibi!

Oysa işlediği kabahat, sınavıdır. Atlaması gereken bir eşiktir. Kuvvetle muhtemel, vazgeçmesi gereken hal ve tavır içerisindedir. İşin daha kötüsü; bundan ders almasını bilmezse, daha büyükleriyle karşılaşabileceği ihtimalidir.

Peki bu durumdan nasıl kurtuluruz?

Beşeriz şaşarız ya, yanlış da yaparız. Yanlışımız vicdanımızı üzüyorsa, bundan kurtulmanın en iyi yolu; bir daha yapmamaktır. Söylemesi ve algılaması ne kadar kolay değil mi? Ancak uygulaması bir o kadar güç.

Yapmamak, yapmaktan zordur. Yapmak, bu nedenle kolay bir şekilde tercih edilir. Yapmamak dirayet ister, şuur ister ve de basiret ister. Bunları göstermek hiç düşünmeden hareket etmekten zordur çünkü emek ister.

Hatalarının peşinden kovaladığı bir zombi olarak kalmak istemiyorsanız; yapmamayı tercih edin. Mutlu ve huzurlu bir hayatı kendinize uygun görün.

Esen kalın.

    Bu yazım lealece.blogspot.com 'da Tedbir abla ismiyle yayınlanmıştır.
 
Toplam blog
: 9
: 562
Kayıt tarihi
: 06.11.09
 
 

Söz uçar yazı kalır. İktisat mezunuyum. Bir ithalat-ihracat firmasında çalışıyorum. Kisisel gelisim..