Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Zona Ağrısından Nasıl Kurtulurum

Zona Ağrısından Nasıl Kurtulurum
 

Karında zona döküntüleri


Nevralji
 
Nevralji, sinirin ağrısı demektir. Ağrı kesicilerin etkisi hiç yoktur. Sinir herhangi bir şekilde zarar gördüğünde tüm vücudumuzdaki diğer yapılar gibi ağrıyarak cevap verir ama sinirin ağrısı nahoştur. Dayanılmaz olabilir. Trigeminal nevralji yüz sinirinin ağrısıdır. Zona ise daha çok gövde de olur ama bedenin her yerinde olabilir. 
 
Zona ağrısı, Postherpetik nevralji nedir?
 
Su çiçeği virüsü olan zona zoster virüsü hepimizde vardır. Bu virüsler hayat boyunca omurga sinir çıkışlarında uykuya dalar. Bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda uyanır ve sinirin bedende aldığı yol boyunca ağrı, batma, yanma benzeri nevraljilere neden olur. Aynı bölge cildinde kızarıklık, içi su dolu kesecikler, yaralar oluşur. Genelde gövde de olur. Bu nedenle beden yarısını yarım kuşak gibi saran bir alanı kapsar.
 
Önce ağrı izleyen birkaç gün içinde ciltte lezyonlar olur, 2-3 hafta içinde iyileşir. Bazen ciltteki lezyonlar iyileşir ama ağrı geçmez. Zona ağrısı veya postherpetik nevralji adı verilen bu tablo çok sıkıntı verir, sürekli nevraljik ağrı çekmek hastayı bezdirir. Çok dayanılmaz ağrılardır. Nevraljik ağrılar hayat boyu kalıcı olabilir. 
 
Zona ağrısı tedavisi
 
Nöral terapi bu hastalarda çok etkili olur. Çok basit uygulanabilir. Çünkü nöral terapi sinirlerde düzelmeyi sağlayan bir tedavidir. İlk haftalarda (akut dönem) uygulanırsa postherpetik nevralji gelişmez. İlk aydan sonra yani akut dönemi geçirmiş hastalara da uygulanabilir ama ilk ay uygulaması kadar hızlı etki göstermeyebilir. Hem doğal, hem de etkili bir tedavi yöntemidir. Nöral terapi tüm nevraljik ağrılarda etkili kullanılabilir. Çünkü sinirin kendisini tamir edebilmesini (rejenerasyon) sağlamaktadır. Yan etkisi yoktur. Uygulaması kolaydır. Çünkü sinirn kendisine uygulanmamaktadır. 
 
 
 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..