Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Zor ama imkansız değil

Zor ama imkansız değil
 

Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligindeki rakibi bugün çekilen kurayla belli oldu. Buna göre, Fenerbahçe çeyrek finalde İngiliz temsilcisi Chelsea ile mücadele edecek. Kabul etmek gerekir ki zor bir kura. Ama imkansız değil. Ümitsizliğe kapılmamak gerekir. Her takım yenilebilir. Chelsea da bunlardan biridir. Kuraya göre Chelsea'nin Fenerbahçe'ye nazaran tura daha yakın olduğu düşünülebilir lakin futbolun her türlü sonuca açık bir oyun olduğu gerçeği kabul edilirse Fenerbahçe'nin de tur şansının olduğu bilinmelidir. Fenerbahçe'nin kendisinden daha tecrübeli ve daha fazla maç oynayan takımlara karşı oynadığı ve oynadığı bu maçlardan başarılı sonuçlar aldığı unutulmamalıdır. Son olarak da son iki yılın uefa kupası sahibi Sevilla'yı üstün bir mücadeleden sonra üstelik de geriden gelerek elediği de akıllarda çıkmamalıdır.

Rakip Chelsea incelenecek olursa; şampiyonlar liginin en az gol yiyen ekiplerinden olduğu söylenebilir. Grup maçlarını yenilmeden lider olarak tamamladılar. 2.turda karşılaştıkları yunan ekibi Olympiacos karşısında zorlanmadan sonuca gittiler. En büyük avantajları sağlam savunma kurguları. İyi defans yapıyorlar. Kolay gol yemiyorlar. Forvette Drogba gibi sonuca giden, dikkat edilmesi gereken bir oyuncuya sahipler. Kısacası, takım oyununu benimsemiş, mücadele gücü yüksek bir takım. Peki Fenerbahçe'nin artılar yok mu. Elbette var. Zorluk derecesi yüksek maçlarda iyi konsantre oluyorlar. Skor olarak geriye düştüğü maçlarda takım disiplininden kopmayıp maçı bıramıyorlar. Alex gibi asist kralına sahip olması da büyük avantaj.

Herkesin ortak noktada birleştiği bir konu var ki o da Fenerbahçe'nin bu sene Avrupa maçlarında farklı oynadığıdır. Aldığı sonuçlarla ismini duyurmayı başarmıştır. Takımlar Fenerbahçe'nin kolay lokma olmadığını anlamış, görmüşlerdir. Chelsea de Fenerbahçe'yi ciddiye alacaktır. Almalıdır da. Yoksa akıbeti Sevilla'ya benzemesi olasıdır.

Fenerbahçe, Chelsea ile eşleştiği için endişelenmemelidir. Sonuna kadar mücade ederek, maçı bir an olsun bırakmayarak oynadığı takdirde sahadan istediği sonuçla ayrılacağına kendisini inandırmalıdır. Beşiktaşın bu takımı İngilterede yendiği hatırlanmalıdır. Fenerbahçe de başarabilir. YETER Kİ İSTESİN, KORKMASIN.
KORKMASIN, KORKMASIN, KORKMASIN...


FENERBAHÇE'YE BOL ŞANSLAR...

 
Toplam blog
: 13
: 1422
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Tüm blog yazarlarına merhaba. Bundan böyle düşüncelerimi, duygularımı, aklımdan geçen her şeyi bu..