Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Zor Durumlarda Milletçe Daha İyi Kenetleniyorduk, Bu Sefer Olmuyor Nedense

Zor Durumlarda Milletçe Daha İyi Kenetleniyorduk,  Bu Sefer Olmuyor Nedense
 

Canımızı yakan terör konusunda bile farklı sesler çıkabiliyor. Siyasi ve ona bağlı toplumsal ayrışma, ayrı düşünme bir yana ortak acılarımız konusunda bile aynı duyguları hissetmemizi imkânsız kıldı çünkü.

Artık “Kızıl Elma” diye bir ülkümüz yok; artık tek bir millet gibi bile değiliz. “Tek” vurgusu yapılıyor ama siyaseten tabi, herkes kendi kafasındakileri kucaklıyor.

Nasıl bir milletiz anlamıyorum farklılık ayrılığa dönüşüyor, o öyle olsun bu böyle nolur ki, yan yana yaşıyor gibi olalım, birbirimize komşu. “Tek” vurgusu sorun oluyor; çünkü ülkenin yapısı “Tek” e uygun değil.

Birlik ve beraberlik içinde olalım deyip öbür taraftan da ateistlerle evlenilemez dediğin zaman birliği öldürüyorsun, bu durumda “Tek” vurgusu anlamını yitiriyor ve birleştirmeye çalıştıkça ülke dağılıyor.

Acı ama gerçek bizi birleştirecek ortak bir değerimiz yok, belki demokrasi evrensel değerler. Zaten günümüzde dil, bayrak gibi şeyler milletleri birleştirmiyor, herkesi içine alacak daha geniş argümanlar lazım; birlikte yaşama arzusu mesela.

Vatandaşlık zorlama birlik, formatın dışına çıkınca etkisi kalmıyor; kimse sizde de TC kimliği var diye boynunuza sarılmıyor.

Ama işte birleşmeyi sağlamayan bu argümanlarda ısrar ediliyor ve ısrar ettikçe ayrışma derinleşiyor. Ortak argüman şu: Ne olursak kim olursak olalım, aynı ülkede barış içinde yan yana yaşamak. Herkes kendisi kalsın kendisi olsun.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..