Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Zor Eriyen Yağların Çözümü : Liposuction

Zor Eriyen Yağların Çözümü : Liposuction
 

yağ aldırma


Bölgesel zayıflama yöntemi olarak bilinen ve günümüzdeki en etkili yağ aldırma yöntemi olan liposuction hakkında geniş bilgiye ulaşmak ister misiniz? Bugün Milliyet Blog sayfamda yaz aylarında sıkça tercih edilen ve yağ aldırma işleminde kalıcı ve kesin çözüm sunan liposuction ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağım. Özellikle basen, karın ve kol bölgesindeki yağların spor veya diyetle erimediğini hepimiz biliyoruz. Yapılan diyetler, aşırı spor ve egzersiz hareketleri oluşabilecek yağları engellerken mevcut durumda bulunan yağların erimesine maalesef çözüm olmuyor. Sadece kadınlarda değil erkeklerde de büyük bir sorun haline gelen bu yağların ise çözümü liposuction tedavisidir, peki nedir bu liposuction, nasıl uygulanır? Şimdi dilerseniz bu konu hakkında bilgiler verelim.

Liposuction Nedir?
Vücutta bulunan inatçı yağların yok edilmesinde uygulanan cerrahi bir işlem olan liposuction (yağ aldırma) bölgesel zayıflama isteyenlere oldukça etkili bir çözümdür. Uygulanacak bölgedeki yağların önce dağıtılması sonrada ince tüpler ve kanallar yardımı ile vücuttan atılmasına olanak sağlar.

Liposuction Kalıcı Bir Çözüm Mü?
Yağ aldırma konusunda günümüzde kullanılan ve etkili olan tek çözüm liposuction olarak gözüküyor ancak aşırı ve dengesiz beslenme, hareketsiz kalma ve çevresel faktörler tekrar kilo almanıza ve yağ oluşumuna neden olabilmektedir. Eğer liposuction yaptırdıysanız sonrasında mutlaka doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

Herkes Liposuction Yaptırabilir Mi?
18 yaşını doldurmuş sağlıklı her birey bu yağ aldırma işlemini yaptırabilir. Bunun yanı sıra cerrahi bir işlem olduğu için mutlaka öncesinde doktor kontrolü ve gerekli tetkikler yapılmalıdır. Her cerrahi işlem gibi liposuction kendi içerisinde riskleri ve yan etkileri bulunmaktadır örneğin dikiş izi, morluklar ve şişlikler bu işlemin başlıca bilinen yan etkileridir.

Liposuction Öncesi
Öncelikle hasta bu işlemin genel bir zayıflama yöntemi olmadığını ve bölgesel zayıflama işlemi olduğunu bilmelidir. Operasyon öncesinde doktor hastaya gerekli bilgileri vermelidir bu bilgilerde ameliyatın riskleri, öncesinde uyması gereken kurallar ve ameliyatın işleyiş süreci yer almaktadır. Temel olarak bilgi vermek gerekirse ameliyat öncesindeki 2 gün hafif yiyeceklerin tüketilmesi, sigara kullanımının azaltılması ve kan sulandırıcı etkisi olan ilaçların tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.

Liposuction Sonrası
Genel anestezi altında gerçekleşen yağ aldırma işlemi sonrasında hasta gündelik hayatına 2-3 hafta içerinde dönmektedir. Bu süre boyunca ağır sporlardan, ani hareketlerden ve aşırı yemek yemekten uzak durmalıdır. 

Merve AKSOY
https://www.slimfit.com.tr/estetik-plastik-cerrahi/yag-aldirma/

 
Toplam blog
: 4
: 114
Kayıt tarihi
: 05.05.17
 
 

Merhaba ben Merve Aksoy, Slim Fit Estetik Merkezleri kurucusuyum. Estetik ameliyatları hakkında e..