Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '20

 
Kategori
Deneme
 

Zor Günlerden Geçerken

    Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi. Bizler ne kadar özgür olduğumuzu virüs yüzünden evlere kapanınca anladık. Hastalıktır geçer gider gözüyle baktık. Ciddiyetini pek önemsemedik. Aldığımız havanın kıymetini bilemedik. 

    Derken zaman akıp geçti. Kayıplarımız oldu, yokluğuna üzüldüklerimiz. Elden ne gelir dedik, hatalar yapmaya devam ettik. Herkes her şeyi biliyordu. Kimse eleştiriyi kabul etmyordu. Bir taraftan da kızmaya devam ediyorduk. Doğruları yapsaydık kızacak mesele de kalmayacaktı. Zaman geçse mi iyi, kalsa mı iyi karar veremiyorduk. Yapılan yanlışlar artmaya başladı. Sonunda olan oldu, ölümler kapımızı çaldı. Ağıtlar yaktık, yaslar tuttuk. Giden geri gelmiyordu. İyileşenlerin sevincini hep birlikte yaşıyorduk.

    Ey insan yoksa tüm bu yaşananlar ders alman için miydi? Hızlı geçen zamana ayak uydurmak için neleri kaçırdığını görecektin evden çıkmayarak. Düşünmeye daha çok vaktin olacaktı. Doğaya yaptığın yanlışlar için özür dileyecektin. Kendine daha çok zaman ayıracaktın.

    Ölüm her an kapında zaten. Virüs bunu sürekli aklında tutmana sebep oldu sadece. Hayatın pamuk ipliğine bağlı. Uyan ki gerçekleri idrak etmen kolaylaşsın. Yaşadıklarını idrak edip hakikatine ulaşanlar elbet yoklukta da varlıkta da huzurdadırlar.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 4
: 165
Kayıt tarihi
: 27.11.19
 
 

Hayat devam ediyor... ..