Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '11

 
Kategori
Sinema
 

Zor karar

Zor karar
 

Film : Zor Karar 

Tür : aksiyon 

Puan : 10 üzerinden 8 

Aksiyon filmi deyince sadece isminden 5 puanı alan oyunculardan birisinin Nicolas Cage olduğunu söylemenin derin anlamsızlığıyla cümleye girmek istemezdim ama söz konusu Nico ise gerisi teferruattır demekten başka elimden gelen birşek malesef. 

Aslında filmin senaryosu yüzbinlerce örneği olan kiralık katillerin hayatı üzerine kurgulanmış. Lakin Nico amcamız yine döktürmüş tabiri caizse... Hayranı olduğumuz bu kahramanın aslında altın kalpli bir kiralık katil olması insanı biraz ikileme itiyor doğrusu ama olsun; onun adı nico, kaldırır bunları. Aynı paradoksu pek çok filmde görmüşüzdür. Katil son derece profesyonel, sucuk doğrar gibi adam doğramakta ancak yine de serin kanlılığını koruyabilmektedir. 

Bu filmde de Nicolas Cage'in bir yandan boş vakitlerinde adam öldürdüğünü, bir yandan vicdani muhasebe yaptığını, öte yandan aşık olduğunu görüyoruz. Bu her ne kadar saçma gibi dursa da nedense filmin içinde pek sevimli gelen bir durum izleyiciler için. 

İnsanın iç dünyasında her zaman zalimin zulmü varsa sevenin Allah'ı var felsefesi geniş bir yer tutar. İşte bu filmde de kötü adamın psikopat korumaları varsa, alemin Nico'su var dedirtecek bir performans sergiliyor oyuncumuz. 

Son sahnesiyle dünyayı başınıza yıkan bu cillop gibi aksiyonu kaçırmayın diyorum. 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..