Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Zor olanı seçmek

Zor olanı seçmek
 

Zor olanı seçmek insanı iter. İnsan doğası gereği hep kolayı ister. Daima yanındaki olana bakar. Peki ya ulaşılamaz olan. Esas odur değerli olan. Kıymetlisi ve en güzeli o değil midir? Hani bir iş yaparsınız. Biraz zorlansanız biraz uğraştırsa hemen bırakıveririsiniz. Neden bununla uğraşıyorum diye. Okumak çoğu insana zor gelir. Ama okumayan insan cahil kalır. İlim, fen ve gelecek hep kitaplardadır. ufkumuzu genişletir. Düşünce yapımız değişir. Kapalı kalmaktan, karanlıktan kurtarır bizleri kitaplar. Yazarız çoğu kez. Peki ne kadar yazarız. Kelimeler bile dar gelir. Anlatamayız duygularımızı, düşüncelerimizi... Bazen kendimizi ifade edememekten dolayı sıkılırız. Konuşamamaktan dolayı konuşmaktan kaçınırız. Sonra başka duygular çıkar ortaya. Çatışmalar olur sebebi ise tek, okumamak.

Varsın başkaları okusun. Benim okuduğum bana yeter zihniyeti değişmedi. İşte bunun nedeni bile okumamaktır.Varsa bir şeyler okusa neler değişecek hayatında. Sevgiyi bile, aşkı bile farklı algılayacaktır. Her şeyden önemlisi barış içinde dinleyerek ve konuşarak yaşamayı öğrenecek. okumak ona o kadar iyi gelecek ki kendini keşfedecek sonra ise yaşadığı doğayı... Hayatının anlamı olacak ve iyiki yaşıyorum diyecek...

Yıllar geçiyor. Bir ömür yaşıyoruz Eskiler derler ya çok gezen mi bilir, çok okuyan mı ya da çok yaşayan mı. Farkı anlamak bizlere zor gelir. Gerçektende seçim yapmak zordur. Ama yinede aklın yolu birdir. Tecrübe çok önemlidir. Tecrübenin oluşması için teorik çok önemlidir. Fakat bütün bunların bir insanda olgunlaşması ve oturması için de okuması ve teorik bilgileri alması gerekir. Yoksa hepsi bir inanıştan ve kuru bir yaşam tecrübesinden öteye gitmez.

Sevgi, aşk bile bazen okumaktan geçer. Duygularını ve içinde yaşayan fırtınaları anlatabilmek için. Onlara bir anlam ve mana katabilmek için. İçimizdekini dillendirmek gerek.Buda okumaktan ve güzel dilimizi güzel öğrenmekten geçer.

Daha fazla okuyan bir dünya için okuyun ve yazın arkadaşlar.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..