Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '07

 
Kategori
Siyaset
 

Zor oyunu bozar

Artık bir şeyler yapmalı. Ermenilerin sözde soykırım yaptığımızı söylemeleri ve bu konuda bir çok ülkede yasaları yürürlüğe sokmaları ayrıca her sene ABD senatosunun önüne pişirip pişirip aynı yemeği getirtip , hepimizin sinirlerini germeleri rutin bir hal almıştır.

Buna karşılık Türkiye , eskiden izlemiş olduğu politikaya bir yeni adım ekleyerek buyurun gelin tarihçileri getirelim ve her şey ortaya çıksın dedi.Dedi ama , bu çıkış artık eski etkisini kaybetmektedir.

Bunların bir şey getireceği ve düzenleyeceği yok. Öyle bir düşünceleri de zaten hiçbir zaman olmadı.Türkiyede dediği ile kaldı.Madem onlar bu konuda bir şey yapmıyor. Biz davet edelim dünyayı ülkemize.Arşivlerimiz açıp , onlara da açtırtıp bir çalışma grubu kurduralım.Türkiye’de bütün dünya tarihçilerinin katılacağı uluslar arası bir toplantı düzenleyelim.Bunu Türk dış işleri olarak da bütün dünyaya duyuralım ve bu toplantının sonucunun bir yaptırımı olmasını sağlamaya çalışalım. Örneğin , bu incelemeler sonucunda tüm tarihçilerin ortak kararında böyle bir soykırım olmadığı şekline bir cevap çıkarsa Türkiye bu konuda haksız ve yanlı olarak kararlar alan ülkelere tazminat davası açabilsin.

Ama bir şeyler yapalım.Sorunları pasif şekilde bir iki demeçle çözemeyiz.Başbakan zamanında buyurun gelin tüm tarihçileri çağıralım ve yansız şekilde incelensin.biz tarihimizle yüzleşmeye hazırız dedi.Bu arada biz arşivlerimizi açıp ta onlar açmazsa, o zaman Türkiye Cumhuriyeti tüm vatandaşları adına Ermeni lobilerine , Ermenistan’a, Fransa’ya ve diğer sözde soykırımı kabul eden tüm ülkelere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden dava açsın.Haksız yere ülkemizi ve milletimizi , vebal altında bırakıyorlar , suçluyorlar ve arşivlerini açmayıp sadece suçlama ile üzerimize geliyorlar diye üstlerine gitsin.Zor oyunun bozar.Bugüne kadar daima gerek Rumlara karşı , gerek Ermenilere karşı hep defansif politikalar izlendi.Onlar da daima ,aktif politikalar izlediler.

Ermeniler kendi yandaşlarıyla sessizce ülkemizde toplantılar düzenlemekte ve sözde soykırımı konuşmaktalar.Biz ne yapıyoruz.? Hiç birşey.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..